** Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, ilkyarı karnesi öncesi anne ve babalara uyarılarda bulundu. İyi ya da kötü karne ile ilgili duyguların abartılmaması gerektiğine dikkat çeken Akboğa: “Düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkâr ve çocuğunuzda kaygıya yol açacak ifadelerden kaçının” dedi.


SEVGİNİZİ GÖSTERİN”

Öğrenciler, bugün alacakları yarıyıl karneleriyle tatile giriyor. Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, velilere ‘karne’ uyarısında bulundu. Karnenin tek başına başarı ya da başarısızlığın bir belgesi olmadığına dikkat çeken Akboğa: “Değerli anne ve babalar sevgili çocuklarımızın alacakları ilkyarı karnesi ile ilgili ilk değerlendirmeyi mutlaka onlarla birlikte yapın. Bunu yaparsanız çocuğunuzun kendini değerlendirmesi için bir fırsat yaratmış olursunuz. Karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durun ve memnuniyetinizi belirtin. Düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkar ve çocuğunuzda kaygıya yol açacak ifadelerden kaçının. Çocuğunuzun daha az başarılı olduğu derslere nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun ve ona ümit verin. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi gösterin, aldığı kırık notların dünyanın sonu olmadığını derslerine daha fazla çalışarak başarılı olabileceğini anlatın. Bir çocuk için en değerli hazine anne ve babasının onu sevdiğini ve değer verdiğini bilmektir” dedi.

KIYAS YAPMAYIN”

Akboğa, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karnenin olumsuz olması başta öğrenciyi sonra da ailesini mutsuz eder. Ailenin çocuğu cezalandırıcı ya da toplum içinde küçük düşürücü davranışları çocuğun kendisine özsaygısını ve özgüvenini tümüyle azaltır. Anne ve babalar, her çocuğun farklı bir kişilik olduğunu unutmamalı ve çocuklarını başka çocuklarla asla kıyaslamamalı. Değerli anne ve babalar ilkyarı tatilinde çocuğunuzun dinlemesi ve ikinci yarıyıla daha iyi başlaması için çocuğunuzun hobilerine birlikte daha çok zaman ayırın. Çocuğun kitap okuması, başarısız derslerde konu tekrarları yapması ve eksik kaldığı konuları tamamlamasına yardımcı olun.” 

Editör: TE Bilişim