28 İL’DEN TEMSİLCİ KATILIYOR
Batman’ın ev sahipliğinde 28 il’den temsilcilerin katıldığı ‘Okul Öncesi Mevcut Durum ve Geliştirmeye Açık Alanlar Çalıştayı’ 15 Temmuz Anaokulunda start aldı. Çalıştayın ilk programına Batman Valisi Hulusi Şahin, Milli Eğitim Müdürü Muhmut Kurtaran ve projeye dahil olan 28 il’den anaokulu yöneticileri ve öğretmenleri katıldı. Açılış toplantısında söz alan Vali Hulusi Şahin, önceki Vali Ahmet Deniz’in okul öncesindeki çalışmalarına dikkat çekerek; “Öncelikle Batman olarak yüzde 94’lük o muhteşem başarıyı elde etmede büyük emekleri geçen önceki dönem Vali Ahmet Deniz ve Şevket Aksoy ile Özel İdare, Milli Eğitim ve en alt kademeye kadar tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Büyük bir emek ve büyük bir başarı hikâyesi. Rakamların yüzde 40’lardan yüzde 90’lara sıçraması büyük bir emekle oluyor. Bizim pozisyonumuz bu başarıyı devam ettirmek ve yaygınlaştırmak” dedi.

“GEREKİRSE DAİRE KİRALAYALIM”
Vali Şahin, şöyle devam etti; “O dönemde ki kampanya şöyle bir sonuç çıkarmış; bugün gittiğimiz mahallerde, mahalle halkıyla görüştüğümüzde ilk talebi anaokulu veya ana sınıf oldu. Yani önemli bir zihniyet devrimini de o dönem başarılmış, bu şunu getiriyor bundan böyle yapacaklarımızın altyapısı sağlam. Çünkü bina da yapabilirsiniz, tefrişatı da yapabilirsiniz ama okul öncesi aileleri ikna etmek çok önemli, bunları yapmasanız başarılı olamasanız.  Şu anda Batman’da okul öncesine inanan ve çocuklarını göndermek için bir heves var, bizim en büyük zenginliğimiz budur. Ana okulları- ana sınıfları yaygınlaştırmamız lazım. Bu hususta gerekirse daire kiralayalım, biz belediye olarak bunları yapabiliriz. En önemli çağda temel değerlerimizi öğretmek en önemli hedefimiz. Karakter eğitimi her şeyin başı, bugün bizim uğraştığımız konuların tamamına yakını aslında ilk altı yılında iyi bir eğitimle çözülecek meselelerdir.”

“OCD ÜLKELERİNE GÖRE GERİDEYİZ”
Çalıştayda konuşan Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise şunları söyledi; “Çalıştayımız Bakanlığımızın yıllar sonra başlatacağı Şura ile paralellik arz ediyor, 1-3 Aralık tarihleri arasında 20. Şuramızı gerçekleştireceğiz ve 20. Şuramızın konusu bir nevi okul öncesi konusu olacak. Okul öncesi ile ilgili bütün bu çalışmalar mevzuattaki alınan kararlar ya da şuralarda alınan kararlardaki istediğimiz bir düzeye bizi getiremiyor. OCD ülkeleri içerisinde okullaşma oranları en düşük ülkeler arasındayız maalesef. Son zamanlarda okul öncesiyle ilgili Bakanlığımız yeni atak geliştirdi, en son Sayın Bakanımız bir açıklama yaptı, 10 Bin okul projesiyle okul öncesinde yeniden bir start verilecek.  Özellikle 3 bin anaokulun yeniden yapılması gündemde. Türkiye’de mevcut anaokulu sayısı 2800. Yeni çalışmalarla anaokulu öğrenci sayısı ikiye katlanacak.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim