Batman Üniversitesi’nin Çocuk Gelişimi programına öğretim görevlisi alımında ‘opera’ alanında yüksek lisans mezunu şartını istemesi yaygın medyada yer almasının ardından ilan iptal edildi. Aynı ilan ile birlikte çıkılan Merkezi Laboratuar ve Araştırma Merkezi için alınacak öğretim görevlisi ilanında 5 farklı cihazları kullanım sertifika zorunluluğu da dikkat çekmişti

 SOSYAL MEDYADA GÜNÜN KONUSU OLMUŞTU
Batman Üniversitesi’nin bazı bölümlerde alınacak öğretim görevlileri için çıktığı ilanlarda ‘özel şart’ koşulları önceki gün sosyal medyada ve bazı yayın organlarında günün konusu olmuştu. Çocuk Gelişimi programına ‘Çocuk Gelişimi Bölümü veya Konservatuvarların Opera Anasanat Dalında lisans ve Opera Anasanat Dalında tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak’ şartı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Tepkilerin ardından Batman Üniversitesi resmi web sitesinde yaptığı duyuruda ilanı iptal ettiğini duyurdu.

DİĞER İLAN DA TARTIŞMA KONUSU
Aynı ilan ile birlikte Merkezi Laboratuar ve Araştırma Merkezi için alınacak öğretim görevlisi ilanında aranan özel şartlar da dikkat çekti. Merkeze alınacak öğretim görevlisi için Biyoloji mezunu, tezlikli yüksek lisans şartı ve mezuniyetten sonra 1 yıl biyolog olarak çalışmış olmanın yanı sıra HPLC, ICPMS, Real TIME ve FTIR cihazlarında eğitim sertifikalarına sahip olma zorunluluğu da ‘adrese teslim ilan mı?’ yorumlarına neden oldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim