**Halk Eğitim Merkezi’nde 1.598 öğrenci ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursu’ kapsamında üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlanıyor. Batman Halk Eğitim Müdürü Müdürü Osman Atmalar: “51 Öğretmen gözetiminde öğrencilerimiz sınavlara hazırlanıyor. Geçen yıl kurslarımızdan faydalanan yaklaşık 400 öğrenci üniversitelere yerleşti” dedi.

51 ÖĞRETMEN GÖREV YAPIYOR
Batman Halk Eğitim Merkezi’nin 4 yıldır açtığı ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursu’ndan binlerce öğrenci ücretsiz faydalanıyor. HEM’in açtığı üniversiteye hazırlık kursundan bu yıl ise 1.598 öğrenci yararlandı. Çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan HEM Müdürü Osman Atmalar: “1.598 Öğrencimiz, 51 öğretmen gözetiminde üniversite sınavlarına hazırlanıyorlar. Belirli aralıklarla deneme sınavları yapıyoruz. Test odalarımızdan da öğrencilerimiz ücretsiz faydalanıyor. Öğrencilere ayrıca kitap desteğinde de bulunuyoruz. Öğrenci sayımız her yıl artıyor. Geçen yıl yaklaşık 400 öğrencimiz üniversitelere yerleşti. Tek isteğimiz, öğrencilerimizin eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanmaları. Türkiye’de bu kursları açan sayılı kurumlardanız” dedi.

KPSS’YE HAZIRLIK
KURSLARI DA İLGİ GÖRÜYOR
Kamu Personeli Seçme Sınavına yönelik kurslara da adayların ilgi gösterdiğini belirten Halk Eğitim Merkezi Müdürü Atmalar, şöyle devam etti: “Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri KPSS sınavına hazırlanan öğrencilerimiz var. Memur adayları da kurslarımızdan ücretsiz faydalanıyor. Akşamları saat 17.00-21.00 saatleri arasında Matematik, Türkçe ve Tarih gibi dersleri takip ediyorlar. 160 Öğrencimiz, 2 blok halinde alanında uzman öğretmenler tarafından ders görüyor. Ayrıca engelli öğrenciler için de bir sınıf oluşturduk. Onlar da E-KPSS için kurumumuza geliyorlar. 24 Öğrencimiz aynı günlerde eğitim görüyor. Kurumumuz özel eğitim kurumlarının mantığıyla hareket ediyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim