YÖK BAŞKANI AÇIKLADI
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde düzenlenen Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversite ziyaretleri programında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Batman Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite seçildiğini açıkladı. Programa katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, enerji alanında ihtisaslaşma ile bölgedeki enerji işletmelerinin nitelikli eleman eksikliğinin giderileceğini, eğitim sırasında uygulama imkânı sunulacağını, yeni istihdam alanları oluşturulacağını ve Batman’ın “Petrol Şehri” olarak anılmasının yanı sıra “Enerji Şehri” olarak da anılacağını söyledi.

“ENERJİ ALANINDA PROJELER ÜRETECEĞİZ”
Prof. Dr. İdris Demir, “Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite” olarak çalışmalarına devam eden üniversitenin ‘pilot’ üniversite misyonuyla enerji alanında yapılan çalışmalara öncelik vereceğini belirtti. Batman’daki paydaşlarla ortak hareket ederek hem nitelikli personel yetiştirilmesine hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasında gerekli teknolojiyi sağlamaya katkı sunacaklarını anlatan Rektör Demir; “İhtisaslaşma çalışmaları ile üniversitemizin laboratuar imkânlarının geliştirilerek bölgede enerji alanında çalışmalar yapan TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, TÜPRAŞ Batman Rafineri ve EPDK’nın ihtiyaç duyduğu araştırma geliştirme faaliyetlerinin yapılmasının sağlanması ile kurumların yaşadığı sorunlara akademik bir yaklaşım sunulacak” dedi.

“PİLOT ÜNİVERSİTE OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”
Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin, üniversitelerin hem bölgesel kalkınma hem de bulundukları illerdeki değerlerle ihtisaslaşmalarını içerdiğini açıklayan Rektör Demir, enerji alanında pilot üniversite seçilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bulunduğumuz bölgenin enerji alanında ön plana çıktığını, doğal zenginlikleri ile bütünleşen Batman’ın sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına ve üretilen projelerin sahada hayat bulmasına imkan sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin üniversiteye ve şehre hayırlı olmasını diledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim