BATMAN ZİYARETİNDE AKTARILMIŞTI
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda Batman programında aktarılan ikinci Fen Lisesi talebi olumlu karşılandı. Bakan Selçuk, Başkan Gür ve Özdemir’in  taleplerini yerinde buldu.
Gelişmeyle ilgili açıklamada bulunam Gür, "İlimiz merkezde bulunan Fatma Aliye Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla yeni eğitim öğretim yılında 2. Fen Lisesi olarak hizmet verecektir. Ayrıca merkezde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje okulları kapsamına alınmıştır. Dolayısıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin niteliği artmakla birlikte  eğitim verdikleri alanlarda birer mükemmeliyet merkezine dönüşecek. İlimize hayırlı olsun" diye konuştu.

PROJE OKULUNA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAK
Milletvekili Özdemir ise Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin proje okuluna dönüştürüldüğünü belirterek, şunları kaydetti: ‘’İlimiz merkezde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bakanlık tarafından proje okuluna dönüştürülerek lisede eğitim verilen Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Bilişim Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümlerine sınav ile öğrenci alınması kararlaştırılmıştır. Bu okullarda sektörün ihtiyaç duyduğu ana eleman ihtiyacının karşılanmasına ve kalifiye personel yetiştirilmesine yönelik eğitim verilecek olup ilimiz için oldukça önemli olan bu gelişmeler bizi memnun etmiştir.’’

Editör: TE Bilişim