“Eğitimdeki başarıyı yakalayacağız”
** Vali Ahmet Turhan 2010–211 Eğitim Öğretim yılında geçen yıl yapılan başarıyı tekrar yakalamak için İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürleri, milli eğitim müdür yardımcılar, şube müdürleri, okul müdürleri ve özel eğitim kurumları müdürleri ile bir toplantı yaptı.
EĞİTİM YUVALARINDA OKUL POLİSİ
Yeni eğitim-öğretim yılında başarı çıtasının yükseltilmesini isteyen Vali Ahmet Turhan, Milli Eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve özel okul kurum yöneticileriyle eğitimin sorunlarını masaya yatıran Vali Turhan, Batman’ın eğitiminde geçen yıl yakaladığı başarıyı tekrarlamasını isterdi. Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, il genelinde eğitim ile ilgili yapılan çalışmaları anlatırken, geçen yıl gösterilen başarı nedeniyle okul müdürleri ve idarecilerine teşekkür etti. Milli Eğitim Müdür Yardımcılar ve şube müdürleri ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri de kendi alanları ile ilgili bilgi verdi. Batman Valisi Ahmet Turhan, Milli Eğitim yöneticilerini dinledi.
BAŞARI İSTEDİ
Batman eğitimi ile ilgili temel ve önerileri dikkati alacağını söyleyen Vali Turhan, geçen yıl elde edilen başarı için Milli Eğitim camiasına teşekkür etti. Vali Turhan, şöyle konuştu; “Bu yıl, geçen yıl gösterilen başarının tesadüf olmadığını göstereceğinize inanıyorum. Bu başarı Milli Eğitim camiasına ait.  Bu memleketin kahramana değil, lidere ihtiyacı vardır. Okulda kuracağınız ekibe liderlik yapmanız çok önemli. Gösterdiğiniz bu başarı Türkiye’de Batman modeli olarak anılacaktır. Yoksulluğu kaldırmanın tek çaresi eğitimdir. Sizlerden göstereceğiniz özveriden hiç şüphem yoktur. Gördüğüm kadarıyla ne ilgisizlik nede bilgisizlik var. Okullarımızın güvenliği de bu anlamda çok önemli. Merkezdeki liselerimizde okul polisi kurarak güvenliği sağlamış olduk. Okul idarecilerimiz sıkıntılarına Milli Eğitime bildirmeleri lazım. Geçen yıl SBS kursu veren okullarımızı kutluyorum. Bu başarıda en büyük pay onlara aittir. “
Editör: TE Bilişim