**Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, öğrencilere hayvan sevgisi aşılamak için hayvan sahiplenme çağrısına okullardan olumlu dönüşler gelmeye devam ediyor. Batman Mehmet Emin Şimşek İlkokulu’nda sahiplenilen iki kediye okul personelleri ve öğrenciler gözü gibi bakıyor.

BONCUK VE BADEM
İLGİ ODAĞI
Batman’ın başarılı eğitim yuvalarından Mehmet Emin Şimşek İlkokulu’nda öğrencilere hayvan sevgisi aşılanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un geçtiğimiz aylarda sosyal medya sayfasında, çocuklara hayvan sevgisi aşılanabilmesi için okullarda hayvan beslenebileceğine dönük çağrısına Batman’daki eğitim yuvaları kayıtsız kalmadı. Mehmet Emin Şimşek İlkokulu öğrencileri okulun bahçesinde gördükleri ve ‘Boncuk’ ile ‘Badem’ adını verdikleri sokak kedilerinin bakımını üstlenmek için öğretmenlerden yardım istedi. Okul idaresinin bu fikre olumlu cevap vermesiyle bakımı ve beslenmesi tamamen öğrencilerin sorumluluğunda olan kediler, zamanla onlarla da derslere girmeye başladı.

KEDİLER DERSTE
Teneffüslerde öğrencilerle oyunlar oynayan, zaman zaman da sınıfları gezerek ders dinleyen Boncuk ve Badem uyumu ve sakinliği ile hayvan korkusu olan çocukların bu korkuyu aşmasına da sebep oluyor. Öğrencilerin ve öğretmenlerin neşe kaynağı Boncuk ve Badem okulun da maskotu oldu.  Uygulamadan memnun kalan bazı öğrenci velileri ise şunları söyledi: “Sahipsiz kedileri sahiplendiler. Peygamberimizin ‘merhamet etmeyene merhamet edilmez’ buyruğu çerçevesinde güzel bir davranış sergilediler. Yavrusunu emziren bir köpek yavrusu için orduyu durdurup istikametini değiştiren bir peygamberin ümmetiyiz. Bu sebeple okul idaresi ve öğrencilerin bu davranışı takdire şayandır. Bu güzel davranışın gelişmesine katkı sunan herkesten Allah razı olsun” dedi. Öğrencilerden Rızkiye Nur Cangöz ise: “Onları aç ve üşümüş halde bulduk. Onları sahiplendik. Arkadaşımız Emir, kediler için amcasına kedi evi yaptırdı. Herkes sokak hayvanlarını korumalı ve onların yanında olmalı” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim