**Eğitim-öğretim yılında yarıyıl tatili start aldı. Batman’da 170 Bin öğrenci karne heyecanı yaşarken, Vakıfbank Anadolu Lisesi’nde karne dağıtım törenine katılan Vali Hulusi Şahin; “Çocuklarımızı tatilde sıkmayalım ama dijital platformlardan, aşırı bilgisayar oyunlarından da uzak tutmakta fayda var” dedi.

“ENERJİ DEPOLASINLAR”
Batman’da 2021-2022 yarıyılında 170 bin öğrenci karne aldı. Bu sezon ilk kez eğitim-öğretime başlayan Vakıfbank Anadolu Lisesinde düzenlenen karne törene Vali Hulusi Şahin,  Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürleri katıldı. Lise-1 öğrencisi Ayşe Gül Burkan’a karne veren Vali Şahin, mesajlar verdi. Vali Şahin, şöyle konuştu; “Yeni lisemizde öğrenciler ilk defa karne alıyor. Bu okul uzun yıllar atıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onarıldı, çok güzel bir okul oldu. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da binlerce çocuğumuz karnelerini aldılar ve yarıyıl tatiline çıkıyorlar. Velilerimizden istediğimiz çocukları fazla sıkmamaları ve dinlenmelerine fırsat vermeleri. Özellikle dijital platformlardan ve aşırı bilgisayar oyunlarından uzak tutmakta fayda var. Moral depolayarak ikinci yarı yıla sağlıklı güçlü ve enerjik olarak inşallah hep birlikte başlayacağız.”

“170 BİN ÖĞRENCİMİZ KARNE ALDI”
Karne dağıtım töreni katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise şunları söyledi; “Pandeminin yoğun olduğu bir sürecin ardından yarıyılı sorunsuz bir şekilde tamamladığımız için mutluyuz. Batman’da 6 Eylül’den itibaren çocuklarımızın okula devamını sağladık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi herhangi bir sıkıntı yaşamadan çocuklarımız yarıyılı tamamladılar. 170 Bin öğrencimiz birinci yarı yılın sonunda karnelerini aldılar. İnşallah 15 günlük tatil süresince iyice dinleyip aileleri ile de güzel vakitler geçirerek tekrar ikinci dönemde, yeni bir enerji ile başlayacaklar. Eğitim-öğretim hizmetlerini yürüten 10 bin öğretmenimize de şükranlarımı sunuyorum.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim