** Latince’de ‘parlayan yıldız’ anlamına gelen Nova Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 6 Bin metrekare alan üzerinde çocukları doğayla iç içe eğitim-öğretim sürecinden geçiriyor. Bölgenin en büyük, Türkiye’nin de en büyük kreşleri arasındaki Nova, bir kreşten fazlasını sunuyor.

**Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdiresi Özlem Yorulmaz: “Öğrencilerin mutluluğu her şeyden önemli. Çocuklarımız doğayla iç içe büyüyor. Ayrıca pandemi nedeniyle tedbirlerimiz üst seviyede. Tüm öğrencilerimiz her gün üç kez ateş ölçüm kontrolünden geçiyor, bir kez de kıyafet değişimleri sağlanıyor” diyor.

TÜRKİYE’NİN SAYILI KURUMLARINDAN
Batman markası Nova Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 6 Bin metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük kreşleri arasında. Bölgenin en büyük kreşi konumundaki Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 35 personelle hizmet veriyor. Gültepe mahallesindeki modern eğitim yuvasında tam ve yarım gün bakım hizmeti sunuluyor. Öğrencilerin mutluluğunu her şeyin üstünde tuttuklarını belirten Kreş Müdiresi Özlem Yorulmaz: “6 Bin metrekarelik yemyeşil bir alanda öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Etkinliklerimizin çoğu açık alanda yapılıyor. Sınıflarımız ise bir birinden farklı çizgi kahramanları konseptlerinden oluşuyor. Özellikle pandemi nedeniyle sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ön planda tutuyoruz. Öğrencilerimizin her gün üç kez ateşleri ölçülüyor. Ayrıca bir kez de kıyafet değişimleri sağlanıyor” dedi.

“TAM BİR YAŞAM ALANI…”
0-69 Ay aralığındaki çocuklara hizmet veren Nova Kreş’te yabancı dil eğitiminden, spor oyunlarına, müzik derslerinden kültür-sanata dek öğrencilerin özenle eğitim-öğretim sürecinden geçtiğine de dikkat çeken Yorulmaz, şöyle devam etti: “Tüm minik öğrencilere kapımız açık. ‘Her çocuk özeldir’ anlayışıyla eğitim, öğretim, kültür, sanat ve spor alanlarında hizmet veriyoruz. Ayrıca kreşimiz; çocukların havuz keyfini sürecekleri, tiyatral yeteneklerini sergileyecekleri aerobik, satranç, yüzme ve drama aktiviteleri ile enerjilerini boşaltacakları, keçi ve eğitimli köpeklerle hayvan sevgisini tadacakları, hobi bahçesi ile bahçe keyfini sürecekleri bir yaşam alanına sahip.”

DİYETİSYEN EŞLİĞİNDE BESLENİYORLAR
Miniklerin beslenmelerine de büyük önem verdiklerini kaydeden Kreş Müdiresi Özlem Yorulmaz: “Yemek listelerimiz aylık olarak diyetisyen tarafından hazırlanıyor. 24-69 Yaş grubunun beslenmesi bu dönemde çok önemli. Hatta kışlıklarımızı bile hazırladık. Alanımız müsait olunca kurutmalıkları da kreşte hazırlıyoruz. Öğrencilerin doğal beslenmesi de bizim için çok önemli” dedi. Pandemi kuralları nedeniyle sınıfların 10’ar öğrenciden oluştuğuna da değinen kurum yetkilileri, etkinliklerin büyük bölümünü de açık alanda gerçekleştirdiklerine dikkat çektiler. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim