Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Batman DeneYap Türkiye uygulama sınav merkezinde incelemelerde bulundu. TÜBİTAK kitaplıklarının toplu açılışına katılan Prof. Dr. Hasan Mandal: “Batman'ın en büyük gücü gençlerimiz ve öğrencilerimizdir. Bu sebeple bizler de Batman'ın en büyük gücü olan gençlerimiz için çalışmalar yaptık” dedi.

Açılışta konuşan Vali Hulusi Şahin ise; “Şu an okul kütüphanelerinde 650 bin civarında kitabımız mevcut. Yıl sonuna kadar 1 milyon 300 bin hedefine ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diye konuştu.

TÜBİTAK BAŞKANI BATMAN’DAYDI
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, DeneYap atölyelerinde incelemelerin yanı sıra kitap okuma noktasının açılışına katıldı. İlk ziyaretini Batman Valiliğine gerçekleştiren Prof. Dr. Mandal, Vali Hulusi Şahin ile bir araya gelerek, Batman’da yürütmüş oldukları çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra Batman Gençlik Merkezi’nde yapılan DeneYap Türkiye Uygulama Sınavı’na giren öğrencileri ziyaret eden Vali Şahin ve Prof. Dr. Mandal, öğrenciler tarafından tasarlanan projeleri bir süre izleyerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Deneyap Türkiye atölyelerinin Türkiye'nin teknolojiyi ithal eden değil en baştan itibaren tasarlayan, geliştiren, üreten ve tüm dünyaya sunan bir ülke olma çabalarının parçası olduğunu belirten Prof. Dr. Mandal,  şimdiye kadar Türkiye genelinde 55 ilde 66 DeneYap atölyesinin kurulduğunu ifade etti.

“BATMAN’DA HEDEFİMİZ
1 MİLYON 300 BİN KİTAP”

TÜBİTAK salonunda öğrencilerle bir süre sohbet eden TUBİTAK Başkanı Mandal, açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Mandal; “Batman ilimizde Valiliğimiz, Belediyemiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve TÜBİTAK iş birliğiyle ilimize çok hayırlı bir hizmet yaptık. Yaptığımız bu çalışma ile ilimizdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki 236 okulumuzu 75 bin TÜBİTAK kitabı ile zenginleştirdik. Diğer illerimizde de başlattığımız bu çalışmanın ilk olarak Batman'da tamamlanmış olmasından dolayı mutluluk duyduk. Batman'ın en büyük gücü gençlerimiz ve öğrencilerimizdir. Bu sebeple bizler de Batman'ın en büyük gücü olan gençlerimiz için çalışmalar yaptık. Sayın Valimizin de destekleriyle bu projeyi hayata geçirdik. Tüm öğrencilerimizin TÜBİTAK kitaplarına rahatlıkla ulaşmasını sağladık. Bundan dolayı süreçte emeği geçen Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

“650 BİN KİTABIMIZ MEVCUT”
Programda konuşan Vali Şahin, şöyle konuştu; “TÜBİTAK Başkanımız kıymetli hocama teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçmesi kendilerinin bize açtığı vizyondu. Bizde bu vizyonu takip ederek çok kısa bir süre içinde il merkezimizdeki bütün okullarımızda TÜBİTAK Kütüphaneleri'ni oluşturduk. Yaklaşık 1 milyon liralık bütçeye sahip olan bu proje kapsamında okullarımıza 75 bin kitap verdik. Hem Batman Belediyesi hem de Batman Valiliği olarak Millî Eğitim Bakanlığı'nın ilimiz için koymuş olduğu 1 milyon 300 bin kitaba ulaşmayı hedefliyoruz. Şu an okul kütüphanelerinde 650 bin civarında kitabımız mevcut. Yıl sonuna kadar 1 milyon 300 bin hedefine ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizler ne yapıyorsak gençlerimiz için gençlerimizin geleceği için yapıyoruz. İnsana yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunu düşünüyor ve bu yolda yürümeye devam ediyoruz.”

SINAVLARA REKOR BAŞVURU
Türkiye’de nüfusa oranla Batman, DeneyapTürkiye projesine en yüksek başvuru yapan il olduğunu belirten Vali Şahin; “5 Bin 700 civarında öğrencimiz DeneYap Türkiye sınavına başvurdu. Yapılan elemeler sonucunda 500 öğrencimiz bugün sınava giriyor. Bunlardan 160 öğrencimiz Petrolkent Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezindeki bulunan Deneyap atölyesinde eğitim alacaklar” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim