MATEMATİK MÜZESİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR
Millİ Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler iş birliğinde matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem kolaylaştırmak hem de öğrencilere dersi sevdirmek amacıyla başlatılan ‘Matematik Seferberliği’ projesi Batman’da start aldı. Proje kapsamırda Batman Şehit Şenay Aybüke Yalçın Halk Kütüphanesi’nde ‘Matematik Müzesi’ kapılarını ortaokul ve lise öğrencilerine açtı. Materyal sergisinin açılışına Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri, bazı okulların idarecileri ve öğrenciler katıldı. Müdür Kurtaran müzede sergilenen materyaller hakkında öğretmenlerden bilgi aldı.

MATEMATİKÇİLERİN HAYATI DA ANLATILIYOR
Farklı okullardan 10 matematik öğretmeninin de görev aldığı Matematik Müzesi’nde öğrenciler materyallerle ilgili bilgilendirildikten sonra Kütüphanedeki cep sinemalarda matematik ile ilgili belgeselleri izliyor. Bir hafta boyunca çok yaklaşık bin öğrencinin ziyaret edeceği sergi hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran; “Matematik müzesini öğrencilerimizle birlikte ziyaret ettik. Bu hafta boyunca öğrencilerimiz bu atölyeyi ziyaret edecekler, aynı zamanda da tarihteki matematikçilerin hayatlarıyla ilgili belgeselleri de burada izleyecekler” dedi.

“KAİNATI RAKAMLARLA DA OKUMALIYIZ”
Müdür Kurtaran, şöyle devam etti; “Malumunuz kainatı harf ve rakamlarla okumaktayız. Harflerle okumakta sıkıntımız yok ama maalesef rakamlarla okumakta ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Tek taraflı okuma da aslında okuma sayılmaz. Bu nedenle özellikle çocuklarımızın matematiği daha eğlenceli bir halde öğrenmelerini sağlamak, matematik ile ilgili farkındalıkları artırmak amacıyla Bakanlığımızın bu projesi çok kıymetli. İlimizde de çocuklarımıza argemizdeki matematik öğretmenlerimiz ve ilimiz genelindeki matematik zümremizde bu çalışmaları yıl boyu inşallah daha yoğun sürdüreceğiz. Eğitim-öğretim sezonunun son günlerinde bu temeli attık. Yeni eğitim sezonunda daha da yoğunlaştıracağız” dedi. Öte yandan atölyede Altın Oran Spirali, Çemberde Açı Materyali, Eşkenar üçgen materyali, Gauss yöntemi matearyali, Kare Parçalı Pisagor Teoremi Materyali,  Koordinat Sistemi ve Dönüşüm Geometri’si Materyali, Montessori 100’lük Tablosu Materyali , Pi Sayısı Materyali ve Pick Teoremi gibi Materyaller yer alıyor. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim