**Yüz yüze eğitime sayılı günler kalırken, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda tüm ‘hijyen’ önlemlerini aldı. Batman Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Okullarımız şu anda apartman önleri, sokaklar, hatta alışveriş merkezlerinden de daha güvenli. 21 Eylül’de 28 Bin öğrencimiz yüz yüze eğitime başlayacak” dedi.

BATMAN, YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR
21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi Batman’da 326 ilkokulunda ve anaokulunda tüm hazırlıklar tamamlandı. Batman’da 28 bin öğrencisi ilk kez okulla buluşup, yüz yüze eğitime başlayacak. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi Çağdaş’a açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, pandemi nedeniyle okullarda tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Öğrencileri gruplar halinde 5 güne böleceklerini belirten Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Biz eğitimciler için bütün amaç ve gaye çocuklarımızı okulda, sınıfta, karşılamak, onları orada görmek, onlarla yüz yüze buluşmak. Yani yüz yüze eğitim dediğimiz eğitimle onları hazırlamak. Tabi sadece akademik eğitim vermiyoruz. Bu çocuklar öğretmenin şefkatinden de yararlanıyor. O yönden de gelişiyorlar. Onun için diyoruz ki, her zaman öğretmenin gözetiminde, öğretmenin yanında bir okul kültürünü bütünüyle alsın öğrencilerimiz. Malum bu salgın bütün dünyayı her alanda olumsuz bir şekilde etkiledi. En çok etkilediği de eğitim kurumlarıdır. Çocuklarımız bizim gözbebeklerimizdir, zerre kadar onlara zarar gelmesini istemeyiz” dedi.

“VELİLER DE OKULLARI İNCELESİN”
Yüz yüze eğitime hazır olduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, şöyle devam etti: “Öğretmenlerimiz harıl harıl internet üzerinde canlı dersler veriyor. Tabi interneti ve bilgisayarı olmayan çocuklarımız için de imkan eşitliği çevresinde Eba Destek Noktaları oluşturduk. Şu anda Batman’da aktif 10 merkezimiz var. Batman genelinde hedefimiz 10-15 Eba merkezi daha oluşturmak. Bu merkezlerimize çocuklar gelip canlı ders izleyecekler. Bizim asıl hedefimiz çocuklarımızı okul ortamında buluşturmak ve karşılamaktır. 21 Eylül’de anaokuluna ve ilkokula ilk kez gelecek öğrencileri okullarımızda karşılayacağız. Velilerimiz de gelsin okul ortamını görsünler, sağlık açısından hangi kurallar işlenecek hepsini görmek için velilerimizi okullara davet ediyoruz. Okulları gezsinler, okullarımızın sokaktan ve birçok yerden daha güvenli olduğunu görsünler.”

“SINIFLARI GRUPLARA BÖLECEĞİZ”
Mevcut sayısı 30 olan bir sınıfta günlük 6 öğrencinin okula gideceğini belirten Milli Eğitim Müdürü Kurtaran: “Okullarımız hijyen olarak apartman önlerinden, sokaklardan, emin olun alışveriş merkezlerinden ve birçok yerden daha güvenlidir. Çünkü hijyen konusunda ve enfeksiyonun önlemesi konusunda çok ciddi tedbirleri alıyoruz. Sınıflarda öğrenci sayısını azaltacağız. Bir günde bir sınıfta tüm öğrencileri almayacağız.  Örneğin A sınıfının 30 öğrencisi varsa, 5 güne böleceğiz. Bir grubu Pazartesi, bir grubu Salı şeklinde böleceğiz. Günlük bir sınıftan 6 öğrenci okula gelecek. Bakanlığımız getirdiği kurallar gereği temizlik konusunda kapı kolundan tutun sıra-masanın düzeltilmesine kadar her şey uygulanacak.  Okulda çocuklar için temizlik açısından her şey düzenlenmiştir. Hijyen malzememizde hiçbir sıkıntımız yok, zaten MTAL okullarımız üretiyor.”

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENE PSİKOSOSYAL DESTEK
Öğretmenlere psikososyal destek verildiğine de işaret eden Müdür Kurtaran: “Okullarımızda maskemiz de olacak. Ancak öğrenci evde takacak, maskesi yıpranmışsa, kirlenmişse okulda değiştirilecek. Öğretmenlerimiz bu konuda çalışmalarını yaptılar. Psikososyal destek de aldılar, çünkü uzun zamandır okullardan uzaktılar. Hatta biz sadece öğrencilerimize değil velilerimize de psikososyal destek veriyoruz. İnşallah 21 Eylül’de tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de öğrencilerimizle başlangıç yapacağız. Aynı zamanda birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerimizle başlayacağız.  Batman’da 326 ilkokul var. Bu okulların birinci sınıfları 21 Eylül’de kademeli seyredilmiş aşamalı okullarına gelecekler. İnşallah biz burada başarılı oluruz, velinin de güveni kazanırız. Bunun için hepimize, velililerimize çok iş düşüyor. Herkes bu süreçte daha da hassas olmalıdır. Öğrenci servisleri de olması gereken kurallara uymalı ve denetimi sıklaştırılacak. Emniyet ve Jandarma, denetimi sıklaştıracak. Okul öncesinde 14 Bin, ilkokulda da 14 bin öğrenci toplam 28 bin öğrenci 21 Eylül’de ders başı yapacak” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim