PROTOKOL İMZALANDI
Protokol ile Batman Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi arasında yapılacak olan Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanılan analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı, iş birliği ve ortak girişimler ile ilgili esas ve usullerin belirlenmesi amaçlanıyor. Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde imzalanan protokole Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan katıldı.

“BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK
GELİŞMELERE KATKI SAĞLAYACAĞIZ”
Protokol ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, altı üniversitenin karşılıklı fayda amacına dayanan bu protokol ile birlikte üniversitelerin kendi imkanları dahilinde gerçekleştiremedikleri test ve analizlerin bu sayede yapılabileceğini söyledi. Rektör Demir şöyle devam etti: “31 Aralık 2024 yılına kadar devam edecek olan bu protokol ile birlikte üniversiteler karşılıklı olarak birbirlerinin imkanlarından faydalanabilecekler. Bu durum çalışmaların sayısını artıracağı gibi bilimsel ve teknolojik gelişmelere de önemli katkılar sunacak. Bölge üniversiteleri ile yapılan iş birliklerinin başarıyı da beraberinde getireceğine inanıyorum.”

“AMACIMIZ NİTELİKLİ EĞİTİM”
Batman Üniversitesinin akademik birim sayılarını artırarak nitelikli eğitim imkanı sunmak adına durmadan çalıştıklarını belirten Prof. Dr. İdris Demir, imzalanan protokol ile birlikte laboratuvar olanaklarının artırıldığını bunun da önemli çalışmaları beraberinde getireceğini söyledi. 2024 Yılına kadar analiz, Ar-Ge, bilimsel ve teknik çalışmalara ait tüm işlemlerin akademisyenler tarafından gerçekleştirilebileceğini anlatan Rektör Demir, talep olması durumunda bu sürenin uzatılabileceğini kaydetti.​ (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim