**‘Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi’ kapsamında Batman’da düzenlenen sanatsal ve kültürel faaliyetlere gönüllü olarak katkı sağlayan öğretmenlere, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran tarafından teşekkür belgesi verildi.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER
Milli Eğitim Müdürlüğü Kitap Okuma Noktası'nda gerçekleşen programa Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ve ‘Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi’ne gönüllü katkı sağlayan öğretmenler katıldı. Programda konuşan Müdür Kurtaran; “'Temel eğitimde 10.000 Okul Projesi kapsamında öğretmenlerimizin meslekî gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek, okullarımızın fizikî ortamlarının bakım, onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılamak, yeni ana sınıflarının açılması, sınıfların iyileştirme kapsamına alınması, iyileştirme kapsamına alınan okul ve sınıfların her türlü bakım, onarım, donatım, teknolojik altyapı ve materyal ihtiyaçlarının karşılanması ile öğretmen ve yönetici eğitimlerinin yapılması çalışmalarının yapılması amaçlandı” dedi.

OKUL ÖNCESİNDE BÜYÜK BAŞARI
Kurtaran, şöyle devam etti; “Bunlarla beraber okul öncesinde okullaşma oranını 5 yaşta %100, 4 yaşta mevcut %34 olan oranı %70, 3 yaşta %14'lerde olan oranı %50'ye çıkartmayı hedefledik. İlimizde de proje kapsamında 'Eğitim Ortamlarının İyileştirilmesi', 'Yönetici ve Öğretmenlerin Desteklenmesi', 'Temel Beceri Eğitim Desteği', 'Kültürel ve Sportif Destekler', 'Öğrenci Velilerine Yönelik Destekler' konularında çalışmaları çok hızlı bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sizler bu proje kapsamında ilimizde gerçekleştirimiz sanatsal ve kültürel faaliyetlere gönüllü olarak katkı sağladınız. Bugüne kadar ilimiz eğitimi adına vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim