*Batman’ın ilk günlük gazetesini alırsınız elinize ya da telefonunuzda Batman Çağdaş sayfasını açarsınız gündeme bakarsınız göz ucuyla, aklınızda anılar…

*Kuraklık, Batman Ovası’ndaki hububat ekili alanlara ciddi hasar verdi. Yöre çiftçisi son yılların en ‘kurak’ dönemini yaşıyor. Çiftçiler haliyle destek bekliyor. Tarım’daki uzmanlar ise hasar tespit çalışmasında…

DÜN’E GÖZ ATMAK…
Her sabah yeni bir güne ulaşılır.

Yeni gün, yeni bir başlangıçtır.

Dün, dün de kalmıştır.

Artık yeni şeyler söyleme zamanıdır.

Bugünü yaşamalıyız.

Dün yaptığımız hatalardan ders alıp, yarın ki hedefimizi unutmadan...

Şimdi ‘Dün’den kalanlara ve bugüne bir göz atalım...

BATMAN ÇAĞDAŞ’IN ANI SAYFASI
Batman Çağdaş’ın ‘Nostalji’ köşesi sizi çok uzaklara götürür.
Anı yaşayamaz geçmişe ve anılara takılırsın.
Taaa çocukluğuna bile gidersin. Batman’ın ilk günlük gazetesini alırsınız elinize ya da telefonunuzda Batman Çağdaş sayfasını açarsınız gündeme bakarsınız göz ucuyla, aklınızda anılar...

1968 Yılının ‘Altın Mikrofon’ yarışmasını TPAO Batman Orkestrası kazanmış. O dönemin kısıtlı imkanlarıyla ‘Batman’ Türkiye çapında birinci olmuş. İlginç, bir zamanlar iple çekilen o yarışmanın elemeleri İstanbul, İzmir, Antakya, Afyon, Gaziantep, Malatya, Çanakkale, Edirne, Diyarbakır ve Elazığ’da halkın verdiği oylarla yapılırdı. TPAO orkestrası, trafik ekiplerinin eskortuyla otellerden sinema salonlarının yolunu tutardı.

BİR ALTIN MİKROFON YARIŞMA ANISI...
Bir otobüs, bir minibüs ve bir kamyondan oluşan Altın Mikrofon kervanı, 32 Müzisyenden oluşurdu. Tam 17 gün süren maraton sonrası finale çıkan ekip belirlenirdi.
Altın Mikrofon bence ünlü sunucu ‘Orhan Boran’ demekti. O dönem ‘Yuki’nin babası olarak turnede boy gösteren Boran, İstanbul-Şan Sineması’nda ‘İlhan Telli’ önderliğindeki TPAO Batman Orkestrası’nın ‘Altın Mikrofon’da birinciliğini açıkladığında; ünlü orkestralardan eski Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın damadı Asım Ekren’in aralarında bulunduğu Haramiler, Moğollar, Erkin Koray ve Turgut Oskay’ın ‘Sis Beşlisi’ orkestrası ilk 5’teydi... Batman TPAO Orkestrası ‘Meşelidir Enginde Dağlar Meşeli’ şarkısıyla ünlenmişti… 1970’li yıllarda ilkokul öğrencilik dönemimizde o sanatçıları görmek için Site Mahallesi’nin yolunu tutardık.

24 Mayıs 1968 Yılında TPAO Batman Orkestrası, ‘Altın Mikrofon’la Batman Havalimanına indiğinde yer yerinden oynamıştı. Şampiyon orkestranın solistleri coşkuyla karşılanmıştı.

Dün ‘Altın Mikrofon’un Batman’a kazandırıldığı tarihti.

Tam 52 yıl aradan geçti.

Bir daha da ülke genelindeki yarışmalarda bulunmadık.

******************

FUTBOLDA 62 YILLIK RÜYA
Batman, sanat alanında olduğu gibi futbolda da gerileyen bir şehir.

Bir zamanlar TPAO bünyesindeyken parmakla gösterilen Batman Petrolspor, 1998-99 futbol sezonunda, Süper Ligin kapısından dönmüştü.
Bölgede Batman, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kilis hariç hemen hemen tüm illerin tattığı Süper Lige Batman çok ama çok uzak.

1999 Futbol sezonunda dönemin Bölge Müdürü Talat Atalay ve merhum Mustafa Kart’a futbol adına borçlu kalmıştık. Bize Süper Ligin kapısına kadar giden bir ekip kurmuşlardı.

Batman Petrolspor’un ilk kaptanı Erdem Güzelses’ten Petrol’ün öykülerini dinledik. Onlar futbol-sporun her branşını çok severlerdi. Batman Petrol’ün şimdilerde 16 yıllık 2. Lig rüyası var….

Sporsever Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’in, bu yıl ki desteğiyle 2. Lig neden olmasın...

Bu arada tüm bölgede olduğu gibi yaşanan kuraklık hububat ekili alanlara büyük zarar verdi. Geçmiş olsun... Umarız, üreticilere dekar bazında destek primlerine kavuşur.

BİR DE BİZDEN…
Evet, burası sizin yeriniz.

www.batmancagdas.com portalımız, Çağdaş Web TV ve sosyal medya hesaplarımızla gündemi size sunuyoruz.

Editörümüz Barış Arslan’ın programlarıyla Batman’ın gündeminin nabzını tutmaya devam ediyoruz.

Batman Çağdaş, sizlerle beraber olmaya devam edecek.

Çünkü burası sizin yeriniz.

Sağlıkla kalın…