**Batman, geçen hafta sonu bu şehrin sevilen hayırsever iş insanların bir bölümünün yıldönümlerini sadece anma etkinlikleriyle geride bıraktı. Hayırsever iş insanı merhum Necat Nasıroğlu ve Ahmet Dinç dört yıl önce, Abdurrahman Ekmen ise iki yıl önce Hak’kın rahmetine kavuştu. Ruhları şad olsun, o güzel insanları saygı ve özlemle anıyoruz.

**Babası merhum Hacı Necat Nasıroğlu’nun vefat anma yıldönümünü bu yıl pandemi nedeniyle aile arasında yapmayı tercih eden iş insanı Muzaffer Nasıroğlu ve kardeşleri, hafta sonu Batman’daydı. Türkiye’de iş dünyasının saygın isimlerinden Batmanlı Muzaffer Nasıroğlu’nu, Esentepe’deki Külliye alanında dinledik.

YILLAR NE DE ÇABUK GEÇİYOR
Daha dünmüş gibi aramızdaydılar…

Batman, dört yıl önce çok değerli simaları kaybetmişti.

Hayırsever iş insanı ve sulh adamı Necat amca kendi ayağı ile gittiği hastanede tedavi sonrasında yaşama veda etmişti.

Ahmet Dinç ise yurtdışında geçirdiği elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılmıştı.

Batman’ın değerleri birer birer aramızdan ayrılıyordu.

Bu şehrin ilk politikacılarından Abdurrahman Ekmen de uzun bir süredir yaşadığı sağlık sorunlarıyla uğraşıyordu. Siyaset arenasındaki renkli sima Ekmen’i de iki yıl önce kaybetmiştik.

Bir döneme tanıklık yapan o eski simalar artık aramızda değil.

Yokluklarını ciddi bir şekilde hissediyoruz.

Keşke aramızda olsalardı.

Güzel ve o bilge insanların ön görülerinden yararlanabilseydik.

Takdiri ilahi…

Her yılın ilk aylarına girince o güzel simalarla geçen günler ve anılar gözümüzde canlanıyor.

Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun.

O güzel simaları vefatlarının yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

SADE ANMA GÜNLERİ…
Fernas Şirketler Grubu’nun başındaki saygın sima Muzaffer Nasıroğlu, babası merhum Necat Nasıroğlu’nun vefatının 4. Yıldönümünde kardeşleri ve aile fertleriyle Batman’daydı.

Batman-Kayabağı köyündeki aile mezarlığında geçen Cumartesi babası merhum H. Necat Nasıroğlu ve amcası H.Reşat Nasıroğlu’nun mezarları başında yakınları ile birlikte olan Nasıroğlu, yörenin gelenek ve göreneklerine bağlı bir isim…

Henüz yeni kabuk tutan büyüklerinin mezarı başında gözyaşı döken Nasıroğlu ailesi, Türkiye’de marka olan bir şirketin kurucusu ve aile büyüğü Necat amcanın ölümünün yıldönümünde hayırda da güzel işler yapmıştı.

Ailenin değerli isimlerinden Ferhat Nasıroğlu, Cuma gecesi Batman’ın ucra mahallelerindeki dar gelirlilerin kapısına kadar gidip nakdi yardımı kendi elleriyle dar gelirli ailelere ulaştırmıştı.

Gösterişsiz, izdihama mahal vermeden en güzel yardımı her yılın dini bayramları ile büyüklerinin vefat yıldönümlerinde ihmal etmeyen Nasıroğlu ailesi ile Nasıroğlu Vakfının çalışmaları takdire değer.

Son yıllarda pandemi nedeniyle merhum Nasıroğlu’yu anma etkinliklerinin sade yapılması da yerinde bir karar…

MUZAFFER NASIROĞLU…
Fernas şirketinin başında ağır sorumluluğu olan kadim dostum Muzaffer Nasıroğlu, ağır başlılığı ve beyefendiliği ile her kesimden takdir alan Türkiye’nin saygın iş insanlarından biri…

Yukarıda da değindiğim gibi yörenin gelenek-göreneklerine sıkı sıkıya bağlı Muzaffer Nasıroğlu ile uzun yıllara dair dostluğumuz var.

Pandemi nedeniyle uzun aradan sonra Batman’a gelen Muzaffer Nasıroğlu ile haftasonu Esentepe külliyesi alanında koyu bir sohbetimiz oldu.

Petrol şehri Batman’ın dünden bugüne sürecinden ekonomiye dek birçok meseleyi konuştuğumuz Muzaffer Nasıroğlu tam bir Batman gönüllüsü…

Çocukluğunun geçtiği Cumhuriyet, Şirinevler, Aydınlıkevler ve Sağlık mahallesinin sokak-caddelerini halen yaşıyormuş gibi anlatan Nasıroğlu, 75-80 yıllık Batman’ı hiçbir şehre değişmiyor.

Babası merhum Nasıroğlu’nun izinden giden Muzaffer Nasıroğlu ve kardeşleri, duruşları ve mütevazilikleriyle anma gününde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorlardı…

FERNAS, MADENCİLİĞE YÖNELDİ
1980’li yıllarda TPAO’nun boru hatlarının işini üstlenmesiyle başlayan ‘Başarı öyküsü’nü yıllara yaymaya planlayan iş insanı Muzaffer Nasıroğlu, kaba inşaatı tamamlanan devasa külliye binası önündeki sohbetimizde anlatıyordu;

“Son yıllarda yer altı madenlerinde kömürde iyi bir tecrübe edindik. Bu alanda emin adımlarla yürüyoruz. Şimdi de bu yıl içinde yer altı madenciliğinin diğer bir alanı olan altın aramada önemli bir firmayla çalışmalara başlayacağız. O bölgeyi şimdi saklı tutuyoruz. Hedefimiz madenciliğe yönelik projeleri hayata geçirmektir…”

Petrolden doğan Batman’ın ‘kara altın’la daha da büyümesi gerektiğine işaret eden Nasıroğlu; “Bu şehrin daha da gelişebilmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız” diyordu…

Muzaffer Nasıroğlu’nun bu söylemlerine katılmamak elde mi?

Bir kez daha aramızdan ayrılan kıymetli simaları saygı ve özlemle anıyoruz.