*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Batman’a geliyor. Baharı andıran kış mevsiminin son haftasında halka hitap edecek Erdoğan…
 

*Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölge gezisinde yada partisinin kongrelerinde mutlaka Batman’a geliyor. Bugün de Cumhurbaşkanı, daha önce iki kez konuk olduğu Atatürk kapalı spor salonunda partililere de seslenecek...

BATMAN’IN İSTEKLERİ VAR...
Bir Batmanlı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde üç gün önce bu şehir için taleplerimizi dile getirmiştim.
Bu şehir için hayati önem taşıyan kentin genel sorunlarına; Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ın ‘müjdelerinin’ olacağı beklentisi var bir çok kesimde.
Petrol şehrinin bir kez daha aynı isteklerini sunmak istiyorum.
Umarım; bu talepler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilir
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘Batman’ adına isteklerimiz…
-Batman 2006’da sel felaketi yaşadı. İluh deresi kenarındaki 9 Mahalle büyük zarar gördü. Dere kenarındaki konutların yıkılması kararlaştırılmıştı. Belediye, son aylarda birçok alanda şehrin çehresini değiştirdi. Bu yıl bir bölümü ıslah edileceği planlanan derenin projesine destek verin...
-İnşaat sektörü 4 yıldır duruşta. Yılda 100 bin kişinin çalıştığı bu sektörün yeniden canlanması için yeni hava mania projesi için talimat verin...
-Şehrin bu bölgenin ‘Sağlık üssü’ olması için 500 yatak kapasiteli hastane temelinin atılması ve ‘Büyükşehir’ için gün sayan Batman için Araştırma-İhtisas hastanesi müjdesini verin…

DDY ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILSIN
-Mevcut kent merkezinin trafiğini kilitleyen ve şehir merkezinin ulaşımı kolaylaştırmak için DDY raylarını şehir dışına çıkarın.
-Şehir içinde kalan Batman-Siirt çevre yolu şehir dışına çıkarılsın. Kuzey çevre yolu OSB önünden hava limanına bağlansın.
-Batman petrol şehriyle birlikte turizm, eğitim ve sağlık kenti olarak planlansın... Batman Üniversitesi bünyesinde açılacak Tıp Fakültesi sayesinde ülkenin dört bir yanından bu şehre öğrenci gelebilecek.
-Batman’ın gözbebeği Türkiye Petrolleri ile birlikte çalışacak TPIC’e alınacak elemen alımında Batmanlı gençlere öncelik verilsin.
-Batman çayı kıyısında rekreasyon alanları yaratılsın ve bu şehrin dibinden akan akarsuyun farkına varalım.

İSTİHDAM ALANLARI YARATILSIN

Batman’da emekli olan 5000’i aşkın emeklinin gözü yeni konut projesinde. Bu emekliler için TOKİ uygun fiyatlarla konut yapsın. Daha önceki TOKİ emeklilere yapılan konutlar gibi.
-Dörtyol Kentsel Dönüşüm Projesini, Batman’ın eski yerleşim birimleri için de uygulayın.
-Batman’da işsizlik almış başını gidiyor. Bu bölgeye özel istihdam projeleri geliştirin.
-Batman’a olan ilginizi biliyoruz. Batman’ın lokomotifi olan Türkiye Petrolleri’nin küçülmesine izin vermeyin.
-Batman’ın bir sağlık kampus alanına ihtiyacı var. Bunun için en ideal yer, Güney çevre yolundaki yeni stat bitişiğinde yapımı planlanan yeni hastane bitişiğinde Araştırma-İhtisas hastanesi için o alanı Sağlık Bakanlığı'na tahsis edin.

-Sorunları birikmiş, yeni yatırımlara, şefkate, ilgiye muhtaç bir şehirdir Batman. Devletin şefkat elini, petrol şehrinin üzerinden eksik etmeyin.

-Batman diğer illere göre zor bir ildir. Bu nedenle Batman’da görevlendirdiğiniz bürokratlarınızı itina ile seçin.
-Kısacası; şehrimizin bu isteklerinin çözümü için sizden yeni müjdeler bekliyoruz…