*Bu şehrin acil sorunlarının çözümünü bazen yanlış adreslerde arıyoruz. Sorunların çözümü elbette başkentte. Yeni hastaneden tutun da yeni Batman-Mardin yoluna, Araştırma-İhtisas Hastanesi’nden Tıp Fakültesi’ne dek bu sorunların çözülmesi gereken yer Ankara’dır…

*Yılın ilk ‘İl koordinasyon kurulu’ toplantısında Vali Hulusi Şahin’in önerisiyle Batman Üniversitesi’ni çıkmaz sokaktan çıkaracak yeni Batman-Mardin yol güzergahı için Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘yol projesi’ Karayolları Genel Müdürlüğü’nde artık. Bu projeyi başkentte takip etmek gerekiyor…

SORUNLAR YEREL’DE KALIYOR
Batman’ın hak ettiği yatırımlar maalesef gecikiyor.

500 Yataklı hastaneden Araştırma-İhtisas’a, Tıp Fakültesi’nden yeni Batman-Mardin yolu projesine kadar birçok sorun çözüm bekliyor.

Batman’da bugüne kadar yapılması gereken yeni Hastane’nin gecikmesinin bir nedeni de bu işi Ankara’da oluruna bırakmaktı.

Son dönemlerde Vali Hulusi Şahin de iktidarın temsilcileri de bu hastane yatırımının gerçekleşmesi için çok uğraştı.

Ancak 500 yataklı hastane için bir türlü beklenilen çalışmalar hayata geçirilmedi.

Birçok sorunumuzu çözüme kavuşturabileceğimiz dönemde zamanında değerlendiremediğimizden elimizden uçup gitti.

Böyle giderse Hayvancılık OSB projesi, yeni Batman-Mardin karayolu ve Araştırma-İhtisas Hastanesi projeleri de unutulanların listesine girecek.

Kuşkusuz bu sorunların çözümü Ankara’da…

BATMAN-MARDİN YENİ YOL PROJESİ
Bu şehri ‘sınır İl’i yapacak Batman-Mardin yeni yol güzergahının da projesi hazır.

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün hazırladığı ‘Batman-Savur-Yeşilli’ yol projesi de çözüm bekliyor.

Vali Hulusi Şahin’in Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne hazırlamasını istediği projeyi hazırladıklarını Karayolları Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan, il koordinasyon kurulu toplantısında açıklıyordu: “Biz elimizden geleni yaptık. Proje, artık Genel Müdürlüğümüzün Proje Etüt Müdürlüğü’nde. Süre alabilir. Artık Batman’ın bu işi takip etmesi gerekiyor. Bu proje hayata geçirildiğinde ulaşıma büyük katkı sağlayacak.”

Evet bazen Ankara’da çözülmesi gereken sorun için yanlış adreslerde çözüm arıyoruz.

Batman için önem taşıyan projelerinin hayata geçirilmesi için zamanında ilgili bürokrasinin  kapısını çalmıyoruz.

Hep yazıyoruz.

Bu şehrin en büyük yatırımlarından biri yeni hastane ve Tıp fakültesinin altyapısını oluşturacak Araştırma-İhtisas Hastanesidir.

Ve biz bu iki önemli yatırımın gerçekleşmesi için de başkentte güçlü bir lobinin oluşturulup harekete geçmesini istiyoruz.

GÜÇ BİRLİĞİ ŞART…
Oysa 1955 yılında ülkenin ilk rafinerisinin kurulduğu Batman’da; bazı petrol sektörlerinin Genel Müdürlükleri buradaydı.

Bir zamanlar ülkenin ilk rafineri sayesinde Batman, Güneydoğu’nun parlayan yıldızıydı…

Evet, 65 yıllık bazı petrol sektörleri burada olmamış olsalardı; belki de şimdi Şırnak ve Hakkari’nin gerisindeydik…

Bunları neden yazıyoruz.

Sadece kent merkezi nüfusu yarım milyonu bulan Batman’ın Sağlıkta çok daha iyi yerde olması için yeni hastaneye, Tıp fakültesi ve Araştırma-İhtisas Hastanesi’ne ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyoruz.

Nüfusu Batman’ın üçte biri olan komşu İl Siirt, iki yıl önce aldığı Tıp Fakültesi’yle şimdi de sağlık yatırımlarından belki de en büyük payını alan şehir oldu.

Artık bu sorunların çözümünü Ankara’da aramalıyız…

Gerekirse başkentteki Batman lobisi harekete geçip önemli bürokratlardan randevu alıp sorunu ilgili mercilere aktarmalılar.

Kısacası, bu şehrin çözüm bekleyen sorunları için güç birliği oluşturmalılar…