*Bu şehrin çözülebilecek sorunların başında kuşkusuz yeni hastane, araştırma-ihtisas, uçak yetersizliğinden kaynaklı bazı sorunlar geliyor. Batmanlılar haklı olarak çözüm bekleyen sorunların ne neden bu denli geciktiğini merak ediyor…

*BATSO ve bazı kurumlar ile iş dünyasında sevilen simaların sorumluğundaki yeni bir yönetim, Kırmızı-beyazlıları artık can çekişen bir ekip olmaktan kurtaracak. Yeni bir dönemin başlayacağı Petrolspor, uzun bir süreden sonra kendine gelebilecek…

ÇÖZÜLMEYECEK SORUNLAR DEĞİL

Batman’ın çözülebilecek sorunları var.

Ve bunlar da aylardır orta yerde duruyor.

Acil sorunların başını kuşkusuz Sağlık sektörü çekiyor.

400-500 Yataklı yeni hastanenin akıbetini okurlar merak ediyor.

Arsası hazır bu sağlık yatırımı, yıllardır Batman’ın gündemini işgal ediyor.

Sağlık demişken, bir de Araştırma-İhtisas Hastanesi de bu şehrin sağlık sorununu büyük ölçüde hafifletir. Batmanlılara nefes aldırtır. Geçenlerde iki hastanenin birleşmesiyle ‘Araştırma-İhtisas Hastanesi’ projesinin, bu şehrin özlem duyduğu sağlık kuruluş beklentisini hayata geçirir.

Batman Üniversitesi’ne kazandırılacak Tıp Fakültesi’nin, bu şehrin ciddi bir sorununu daha ortadan kaldırabileceğini dillendiriyoruz.

Bir de hava yolculuğunda Batmanlıların, ulaşımda çektiği çilenin artık son bulması.

Uçak sayısının ne kadar yetersiz olduğunu aylardır yazıyoruz.

Maalesef bu şehrin arzu ettiği uçak seferleri düzenlenmiyor.

Bu hizmetleri vatandaş haklı olarak istiyor.

Batmanlılar, bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesinden yana.

Fakat nedense bu çok arzu edilen yatırımlar nedense hep gecikti.

Bir şehrin acil beklediği yatırımlar neden bu kadar zaman alabiliyor?

Batman ‘Sağlık Üssü’ne aday bir il olduğu için sağlık yatırımları hep ön planda oluyor.

Halk, bu şehrin beklediği projelerin daha da fazla gecikmemesini istiyor…

Batmanlılar, vaat edilen bazı yatırımların takipçisi.

Bu şehir, özellikle sağlık yatırımında yerinde saymaması için mevcut projelerin hayat bulmasını bekliyor…

********

PETROL’DE YENİ DÖNEM

Batman Petrolspor, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinden ayrıldığından; bu yana başarılı olamadı nedense. 1986 Yılında Türkiye Amatör Şampiyonasında Aydın’da maçlarını izlediğim Batman Petrolspor, ne büyük başarılara imza atmıştı. Son beş yıldır kulübün hazin çöküşüne kimse inanamıyordu. Bu başarılı ekibin amatörden profesyonelliğe geçişine tanıklardan biriyim.

Beşiktaş amatör, Ordu ve Altınordu gibi güçlü takımlar arasında ilk 3’e kalıp bileğinin hakkıyla ‘3. Lige giren’ kolej gibi bir futbol ekibiydi Kırmızı-Beyazlılar... Allah mekanını cennet etsin. O dönemlerde takımı Aydın’da izleyen Hatay-İskenderun’lu antrenör merhum Uğur Yıldırım, o ekipte ne yıldız futbolcular yetiştirmişti.

Kırmızı-Beyazlı kulübün ömrü 60 yıl… Tam 34 senedir profesyonel olan bu ekibin dününün ne olduğunu kaç kişi biliyor acaba?

Dönemin TPAO’daki spor sever yöneticilerin fedakarlıklarıyla Kırmızı-beyazlı ekip, Süper ligin final maçlarına kadar yükselmişti… Bir dönemler 1. Ligde mücadele eden Petrol, 16 Mayıs Şehir Stadında 15-20 bin taraftara oynardı. TPAO’da her şey yolunda giderken, sanki görünmez bir el düğmeye bastı ve o marka ekibi birileri almak için varını yoğunu ortaya koydu. Oysa TPAO o yıl kulübe bütçe ayırmıştı ve bir çok yıldız futbolcunun olduğu o ekip, Alanya’da play-off oynamıştı. Günümüzde bir şehrin hayali kulübü kurum çatısı altına almaktı, biz ise tersini yapmıştık.

Nereden nereye…

Batman Petrolspor’un o altın yılları son 5 yılda geride kaldı. Adı duyulmamış, küçük ilçelerin bile takımlarına boyun eğe eğe sıradan bir ekip olmuştu.

Kulübün son yıllarda düştüğü durumu bilmem anlatmaya gerek var mı?

Batman Petrolspor sevdalıları, ekibin kötü gidişatı nedeniyle artık maçları izlemiyordu. İddiasız bir ekibin müsabakalarına kimse ilgi göstermiyordu ve koca güzelim yeni stadyum boş tribünlere oynuyordu artık.

Ve nihayet BATSO’nun içinde olduğu yeni bir oluşum, bu ekibe el attı da ligde can çekişen Petrolspor için yeni bir dönem başladı.

Bu şehrin tek profesyonel takımı Petrolspor için yeni bir dönem bu ekibi belki de diriltecektir. Bazı resmi kurum temsilcileri ile iş dünyasından sevilen simaların yer alacağı yeni yönetim; takıma en azından hava verecek. En azından kulüpte inşa edilecek.

1920 YILINDA HASANKEYF

Tarihi Hasankeyf’ten müthiş bir kare, dün sosyal medyayı salladı.

Cumhuriyet’in ilanından önce çekilen Hasankeyf kale girişindeki tarihi bir konağın önündeki kalabalık, yıllar öncesinde o antik kentin ne kadar zengin olduğunu gözler seriyor.

Orta çağ döneminde de Hasankeyf nüfusunun 30 bin olduğu resmi kayıtlarda var.

Osmanlı döneminin son günlerinde ‘Kasaba’lığa kadar düşen Hasankeyf; geçmişten günümüze sayısız kültür barındırdı.

Fotoğraftaki şu güzelliğe bakın?

Tarihin bir konağın girişinde bir araya gelen kalabalık, o zamanlarda bile sıcak mevsimde gölgelik için meşe ağaçlarının yaprağını kullanmış. Günümüzde halen kırsalda bazı evlerin gölgeliklerinde meşe ağaçlarının yaprakları duruyor.

Yıllar öncesinin Hasankeyf’i ne kadar harika bir yer olduğunu bu kare bize özetliyor.

Dünden bugüne o tarihi dokuyu nedense koruyamadık...

Kalın sağlıcakla…