Erzurum'un Oltu ilçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Oltu Patates Üretiminin Desteklenmesi Projesi" kapsamında, Oltu'daki çiftçilere yüzde 70 hibe ile 103 ton sarı ve beyaz sertifikalı patates tohumu dağıtıldı.
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen proje çerçevesinde, Oltu'daki çiftçilere 103 ton tohumluk patates verildi. Dağıtılan bu tohumlardan yaklaşık bin 225 ton patates elde edilmesi bekleniyor.
Oltu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Temel Aslan ve İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, tohumluk patateslerin dağıtımı sırasında çiftçilere bilgi aktardı. Mahalle muhtarları, devletin tohumluk patates desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, marketlerde patatesin 30-40 liradan satılırken, kendilerine yüzde 70 hibe ile sadece 9 liraya verildiğini belirttiler.
Oltu Belediye Başkanı Adem Çelebi, projeye verdiği destekle ilgili olarak, "Oltulu çiftçilerimizi teşvik etmek amacıyla DAP üzerinden yapılan projede tohumluk patates dağıttık. Burada üretici arkadaşlarımıza şunu söyledim; çiftçilerimizin ürettiği patatesleri satın alıp güzelce paketleyip, Ankara'da tanıtmak üzere bürokrasiye hediye edeceğiz. Hem ürettiğimiz ürünün tanıtımını yapacağız hem de üreticimize destek vermiş olacağız" dedi.
DAP Başkan Yardımcısı Melih Kirişçi ise, "Bugün Oltu'da 343 çiftçimize 103 ton tohumluk patates dağıtımı gerçekleştirdik. Bunun memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. İnşallah çiftçilerimiz en iyi ürünleri elde ederek ailelerine kazanç sağlarlar" şeklinde açıklamalarda bulundu.