Batman Çağdaş Gazetesi bugün 36. Yılına ‘Merhaba’ diyor. Batman’ın belleği konumundaki yayın organında çalışmak ve 20 yılı aşkın süreyle emek vermek gerçekten kolay iş değil.

Çünkü gazeteciliği Batman ve Çağdaş Gazetesi’nde yapmak mesleğinin en ince ayrıntısına kadar inmeniz gerekiyor. ‘Çağdaş’ demek haberciliğin merkezi demektir.

Batman, her yılını belleğinde taşıyan bu gazete; her geçen gün günümüzün teknolojisine ayak uydurup özellikle internet alanında tıklanma rekorlarını da elinde bulunduruyor.

Mizanpajı ve güncel haberleriyle herkesin beğenisini kazanan Batman Çağdaş, gazete sayısına bakıldığında bu kentin öncü gazetesi olduğu bir kez daha kanıtladı. Bu gazetede 20 yıldır çalışan biri olarak bu kentteki birçok gelişmeye şahitlik ettik. Habercilikte olduğu gibi kentin sorunlarını zamanında sütunlara taşıyan gazetedir Batman Çağdaş.

Protokol gazeteciliğinden ziyade halkçı bir çizgi izleyen Batman Çağdaş Gazetesi, son zamanlar ülkenin en çok izlenen TV kanallarının ekranlarında Batman’ın tanıtımında büyük bir rol üstlendi.

Özellikle Arif Arslan gibi usta gazetecinin bitmeyen haber aşkı, gazetenin disiplinli ve günlük haber üretilmesinde büyük rolü var. Batman Çağdaş demek, elektrik kesintisi yaşayan vatandaşın, çiftçinin, işsizin ve de aksayan sorunlarının çözüm bulduğu umut demektir.

Batman Çağdaş Gazetesi, 35 yaşını geride bırakıp 40 yıla doğru merdiven dayadı. Logosundaki ‘Batman’ın Dili, Kulağı ve Gözü’ konumundaki ilkesinden taviz vermeden gazetecilikte bu kentin yüz akıdır.

Uzun süredir çalıştığım bu kurumda birçok badireler ve sıkıntıları el birliğiyle atlatmanın mutluğu ve gururunu yaşıyoruz. Batman Çağdaş ekibiyle yürümek mutluluk vericidir.

Çok Yaşa; Batman Çağdaş

Nice 36. Yıllara…