*Geçen gün yolumuz Ermi Mahallesi ile Petrol kenti semtinin olduğu bölgeye düştü. Yurttaş gazetecilik gereği her yerdeyiz. Vatandaşın taleplerini bu sütunlara aktarmak da bir görev. Bizi gören bazı semt sakinleri, ‘Şehir Hastanesi’ni sormadan edemiyor…

*Her zaman ücra mahalleler ile merkezi mahalleler arasında gündem farklı olur. Ücra semt sakinleri, yılların biriken sorunları anlatıyor. Merkezi mahallelerde oturan bazı çevreler ise hep ‘bireysel’ sorunları sizlerle paylaşıyor. İşte aradaki fark bu...

TEK BEKLENTİ; HASTANE…
Temeli atıldığında belki de Petrol kent ile Ermi Mahallelerini birleştirecek ‘500 yatak’ kapasiteli hastanenin yapılacağı alana yakın oturan bazı vatandaşlarla bir araya geldik geçenlerde.

Ayaküstü sohbetin ağırlıklı konusu kuşkusuz Sağlık sektöründeki ‘devasa yatırım’ idi.

Petrol kentin ücra noktası ile Ermi Mahallesi’ndeki bazı semt sakinleri anlattı, biz not tuttuk.

Önce bize 500 yatak kapasiteli ‘yeni şehir’ hastanesinin yapılacağı alanı gösteriyorlardı ve ekliyorlardı;

“Bakın, hastanenin yapılacağı alanın bir bölümünde mısır hasadı yapıldı, diğer bölümü ise bir-iki yıldır neredeyse nadasa bırakıldı. Yeni hastane için son günlerde çok umutlandık. Yakında temeli atılırsa; Ki atılacağına da inanıyoruz. Yıllardır ihmal edilen bölgeler de canlanmış olacak. Bir yerde sağlık hizmeti ayağımıza gelecek. Yollarımız genişleyecek, yeni bulvar-kavşaklara kavuşmuş olacağız. Bu hizmetler bu ücra mahallelerin de hakkı. Yeni hastane projesinin daha fazla uzatılmadan hayata geçirilmesini istiyoruz…”

ŞEHRİN KARŞI YAKASI’NDAKİ GÜNDEM

İluh Deresi’nin hemen karşı yakasında gündem kuşkusuz 500 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi.

2 Yıl önce ‘köy’ statüsünden çıkarılıp Batman’ın mahallesi olan ‘Ermi’de oturan semt sakinlerinin gözleri yeni hastaneye çevrilmiş.

Ermi Köy Muhtarı Metin Tatsız, hastane projesinin hızlandırılmasında emeği geçen Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’e teşekkür ediyor;

“Her şeyden önce Vali bey, stadyum ile köyümüz arasındaki 120 dönümlük arazinin imar çalışmalarını hızlandırdı. Hastane alanı için daha önce ayrılan 80 dönümü 120 dönüme çıkardı. Trafik yoğunluğunun olmadığı bu bölge yeni hastane için en ideal yerlerdendi. Sağ olsun, var olsun, Vali sayın Hulusi Şahin arsa işlemlerini kısa bir sürede çözdü. Ödeneği, arsası ve yatay projesi hazır 500 yatak kapasiteli hastane ihalesinin bu ayda yapılmasını bekliyoruz. Bu yatırımı sadece bu çevrede oturanlar değil, tüm Batmanlılar istiyor. Şehrimizin bu yatırıma ihtiyacı var diye de sürekli gündemde tutuyoruz…”

HERKESİN GÖZÜ BU YATIRIMDA

Batman’da sadece Güney çevre yolundaki mahalleler değil, kentin dört bir yanında oturanlar da 500 yataklı hastane projesinin hayata geçirilmesini istiyor.

5-6 Yıldır bu şehrin gündeminde bu hastane var.

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nin ihaleye verilmesinin ardından umutlanan Batmanlı bazı vatandaşlar anlatıyor;

“Gerek il yöneticilerimiz gerekse de politikacılar, Batman’da yapılması kesinleşen bu sağlık yatırımının hızlandırılması konusunda üzerine düşeni yapmalıdır. Belki bu yatırımın bu kadar gecikmesinin bir nedeni de ‘yer’ meselesiydi. Birçok konuda meselenin aşıldığı bu yatırımın ihale süreci hızlandırılmalıdır.”

İKİ AYRI GÜNDEM

Ücra mahallelerde gündemin ağırlıklı konuları; Şehir hastanesi ile İluh deresi projesi.

Kent merkezindeki mahallelerin gündemi ise ne yazık ki, ‘bireysel sorunlar’ ağırlıklı…

Bazı mağazalardan aldığı üründen arızalı cep telefonuna varana dek bir incir kabuğunu bile doldurmayan meselelerle gündem oluşturmak isteyenlerin, ‘bireysel meseleleri’ nedense bitmek bilmiyor.

Bu şehrin genel sorunlarından çok ‘bireyselliği’ ön planda tutulan merkezi mahallelerde de ‘gürültü kirliliği’, ‘havai fişekler’ ve ‘klakson sesleri’ ayrı bir tartışma konusu.

Kısacası; iki ayrı gündemin yaşandığı petrol şehrinden bu günlük de bu kadar.

Sağlıkla kalın…