*İlçeleriyle birlikte nüfusu 600 bini geçen Batman’ın yeni hastaneye ne kadar ihtiyaç duyduğunu hemen her defasında dillendiriyoruz. Bu şehrin sağlık yatırımlarından nasibini alabilmesi için de önce ilgili ve yetkililerin, sonra da diğerlerinin bu şehre yeni hastane borcu var…

*Batman, geçmiş yıllarda bu sağlık yatırımını sahiplenmediğinden maalesef hastane yapımı gerçekleşmedi. Bu şehre 500 yatak kapasiteli hastanesinin yapılması şart. Peki nasıl olacak bu iş? Bu yıl mutlaka yeni hastane projesi programa alınmalı…

YENİ HASTANE BATMAN’IN HAKKI…
Kuşkusuz sağlık yatırımları kadar Milli Eğitim’de de yapımı kararlaştırılan yeni eğitim yuvalarının yapımıyla ilgili ödenekler henüz netleşmiş değil.

2020 Yılı bütçesine yeni hastanenin dahil edilmesiyle ilgili ciddi girişimlerinin olduğunu biliyoruz.

Batman’ın yeni hastaneye ihtiyaç duyduğunu hemen herkes kabul ediyor.

Batman Bölge Devlet Hastanesi koridorları ana-baba günü. Hastane manzarası tek kelimeyle içler acısı.

Kapasitesinin üzerinde hasta bakan Bölge Devlet Hastanesi’ne alternatif olarak yapılması kararlaştırılan 500 yataklı hastanenin bu denli geciktirilmesine Batmanlı anlam veremiyor. Eğer 3-5 yıl öncesinde dönemin etkili ve yetkilileri ‘yer’ konusunda bu kadar zaman kaybına çanak tutmamış olsalardı, şimdilerde belki de hastanenin açılışını yazmış olurduk.

Batman’daki hastalar, hala Diyarbakır ve Gaziantep’teki hastanelerin yolunu tutuyorlar.

Arsası hazır hastanenin Batman’a kazandırılması şart.

Peki nasıl olacak bu iş?

İlgili ve yetkililer, bu işin takipçisi olmalı…

ARTIK PROGRAMA ALINMALI
Evet, 15-20 yıl önce Batman’a özel sektör birkaç hastane yaptı diye bu şehrin hak ettiği Araştırma-İhtisas ve Tıp Fakültesi ihtiyacı karşılanmayacak mı?

Adıyaman ve Siirt’in merkez nüfusu Batman’ın 3’te biri değil. Bu iki şehirde de Tıp Fakültesi var. Nüfusu hızla gelişen Batman’ın yeni sağlık yatırımlarına o kadar ihtiyacı var ki…

Evet, bu şehre yetkili ve etkililerin borcu var.

Şimdi önce ilgili ve yetkililerden sonra da bu şehirde siyasetçiden STK temsilcisine kadar herkesin yeni hastaneyle ilgili borçlarını ödemelerini istiyoruz.

Evet, şehir için herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor.

İşte bu nedenledir ki, konunun muhataplarına bu şehre yeni hastane borcu olduklarını söylüyoruz.

Yeter ki biz şehrimizin ihtiyaçlarını üst düzey bürokratlara iyi ifade edelim.

Batman’ın sağlık sektörüne, yeni yatırımları kazandıranları başımıza taç edelim…

*********

OKURLAR’DAN MESAJ VAR
Batman Çağdaş okurları, elektronik postadan mesaj göndermeye devam ediyor. E-maillerin çoğu yeni hastaneyle ilgili. İşte okurlarımızın gönderdikleri mesajlardan bir kesit…

S.B: “Lütfen sağlık yönetimi mezunlarını Kadın-Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne atayın. Onlar için kontenjan açın. Lütfen ben de dahil 4 yıllık Fakülte mezunu boşta birçok mezun var. Hastane açılınca bizlere de şans verin. Hastaneye atanmak istiyoruz.”

E.G: “Batman’a yapılması kararlaştırılan 500 yataklı hastanenin temeli atılsın artık. Tam 6 yıldır bu yatırımın gerçekleşmesini bekliyoruz.”

Celal Kaplan: “2014 Yılından beri ihalesi yapılmış yapımı devam eden bir hastane başka illerde verilen sürelerde biterken, güzel memleketimiz Batman’da neden gıdım gıdım yavaş ilerliyor. 2018 yapılacak denildi, olmadı. 2019 olmadı, 2020 başında hizmet verecekti olmadı. Tekrar 6 ay sonrasına tarih veriliyor.”

Reşit Feyzullah: “Yeni hastane işi Arap saçına döndü. Bu yatırım sürekli 3-5 ay erteleniyor. Geçen yıl açılacaktı, bu hastane neden bu kadar gecikti.”

B.G: “Bu hastane yatırımı tam 6 yıldır gündemde. Bari 2020 yılında gerçekleşsin.”

Mesut A: “Olumlu gelişmeler yerine artık yeni hastanenin ihale tarihini bekliyoruz.”

Arif A: “Arif Arslan bey, bu şehrin sorunlarını biliyorsunuz ve her zaman gündemde tutuyorsunuz. Lütfen böyle devam ediniz. Ta ki yetkililer uyanana kadar. Selamlar.”

Vedat Bahri: “Arif Arslan bey, tüm Batmanlıların gözü 500 yataklı hastanede. Milletvekilimiz sayın Ziver Özdemir ve Valimiz sayın Hulusi Şahin’den destek bekliyoruz.”

Serkan Z: “Batman’a Tıp fakültesi ve yeni hastane için twitter da sizin gazeteniz öncülüğünde belirlenen gün ve saatte bütün ilgili kurum ve kişileri ekleyerek hastag çalışması yaparsak çok iyi olur. Sesimizi duyururuz.”

Gülseren Mevlüt: “Artık vatandaş 500 yataklı hastanesini bekliyor. Bir an önce bu yatırım gerçekleşmeli.”

P. M: “Güney çevre yolu ve çevresine hiç bir yatırım yapılmıyor. Neden bu bölge unutuluyor. Yeni hastane o bölgeyi geliştirir.”