Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayvan yetiştiricilerine yem bitkisi tohumu ve gübre desteğinin ardından, şimdi de meyve ve sebze yetiştiricilerine gübre veriyor. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, Kocaeli genelinde yürütülen proje doğrultusunda Trabzon hurması, ceviz, erik, elma, ayva, armut, çilek, kivi, üzüm gibi meyve yetiştiricileri ile açıkta ve örtülü alanda sebze yetiştiriciliği yapan üreticilere yüzde 50 hibeli 15-15-15 kompoze gübre desteği sağlıyor. Toplamda bin 785 çiftçiye sağlanan 500 ton gübre birlikte Kocaeli'de 5 bin dekar meyve ve sebze bahçesi desteklenmiş olacak.

İlk dağıtım Eşme'de başladı
Meyve ve sebze üreticilerine gübreleri Kartepe ilçesi Eşme Mahallesi'nde verildi. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Uğur Şahin, ilçelerin ziraat odası başkanları, tarımsal faaliyet gösteren birlik ve kooperatiflerin başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve üreticilerin katılımıyla düzenlenen dağıtım programında gübreler, 2025 yılı güncel Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgeleriyle müracaat ederek ürünlerin yüzde 50 bedelini yatıran bölgedeki üreticilere dağıtıldı.

Eşme'de meyve yetiştiriciliği yapan çiftçilik yapan Cem Çelik, "Yaklaşık 30-35 dönüm arazimizde erik, ayva, armut meyve ağaçlarımız var. Gübre desteğini sağ olsun başkanımız sürekli veriyor, kullanıyoruz. Bahçelerimiz için ayrıca daha önceden ekipman ve mazot desteği de aldık. Bu destekler bizim için iyi oluyor, masraflarımızı azaltıyor. Çiftçinin her zaman yanında olduğu için Tahir Büyükakın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Desteklerinin devamını diliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA