*Koca Batman’da ‘Işın Tedavi Merkezi’ yok. 810 Yatak kapasiteli Eğitim ve Araştırma Hastanesi iki yıl önce ‘hizmet’e açıldı. Ancak önemli branşlarda uzman yok. Işın tedavi merkezinin olmadığı Batman’da her gün ortalama 30 ila 50 arasındaki hasta, komşu Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyor…

*Batman Çağdaş TV Youtube kanalında ‘Nostalji’ programları büyük ilgi görüyor. Yurt içi ve yurtdışından okurlarımız, bizleri mesaj yağmuruna tutuyor. ‘Bir zamanlar Batman’ programı duygulandırıyor, hüzünlendiriyor. İşte duygu dolu o mesajlardan bir kesit…

HASTALAR ‘ZOR’DA

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yeterli uzman yok.

İki yıl önce büyük umutlarla açılan Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde maalesef yeterli uzman bulunmuyor… Işın tedavi merkezi yok… Pt filmlerinin de çekilmediği Batman’da zor durumdaki hastaların isteklerini geçen hafta da bu sütunda dillendirmiştik.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde beklenilenin ‘servis’ler henüz açılmadı.

Eski Bölge Devlet Hastanesi ile birleştirilen Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Işın Tedavi Merkezi’nin olmaması büyük bir eksiklik.

Geçen hafta da bir grup hasta yakını, ziyaretimize gelip ‘Işın Tedavi Merkezi’nin açılmasının zamanın gelip geçtiğini söylüyorlardı.

Eğer Batman’ın koca Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir ‘Işın Tedavi Merkezi’ açılmıyorsa, diğer branşlardaki imzan hekim sayısı nasıl giderilecek?

810 Yatak kapasiteli sağlık kuruluşuna ‘Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ adını yazdırmak yetmiyor.

Artık bu hastanesinin gereksinim duyduğu üniteleri de açın.

Özellikle yakınlarını ışın tedavisi iç in her gün Diyarbakır’a götüren hasta yakınlarının çığlığını duyun artık…

NOSTALJİ MESAJLAR

Ahmet Alper (İskenderun) : “Nasıl bir zevkle sizin hazırladığınız programı izlediğimi anlatamam. Nasıl zevk almayayım ki. Benim çocukluğum ve gençliğimin ilk yıllarının geçtiği yerleri anlatıyorsunuz ve belgeliyorsunuz. Peron yapılmadan önce okula gidip gelirken tren raylarının üzerinden geçiyorduk. Ölümle biten çok kazalar oldu. O tarihte birinci cadde esnafını yad etmeniz benim çok hoşuma gitti. Anlatılacak o kadar çok şey var ki, Batman’la neredeyse yaşıtız. Ama hayatta şunu öğrendim, insan ömrü çocukluk dönemi kadarmış. Zira unutulmuyor. Batman Çağdaş TV’yi büyük bir beğeni ve keyifle izliyorum. Güzel Batmanımızı ne kadar güzel anlatıyorsunuz. DDY Batman Garı tüm Batmanlıların yaşamlarında ayrı bir yeri vardır.”

Zekeriya Tünk (Kuşadası): “Arif Arslan ile İrfan Tapan arkadaşımızı kutluyorum. Büyük bir emekle çalışılmış, çok değerli bir program hazırlanmış. Batman’dan şehir dışına çıkılırken herkesin kullandığı bir ‘Gar’ ve ‘Kara Tren.’ Nice dökülen göz yaşlara-ayrıklıklara, yeni umutlara, yeni ufuklara ve tüm buluşmalara doğal sahnelik etmiş. Bu istasyon garının ve meydanının yeni nesillere ve kuşaklara aktarılacak çok zengin bilgileri içerdiğini hepimiz biliyoruz, bu nedenle ilk oluşan ‘Batman Kent Kimliği’nin de hangi şartlarda nasıl oluştuğu konusunda güzel ipuçlarını bize hatırlatıyorsunuz. Özellikle TPAO’nun yerleşik modern kent yaşamı da herkese açık bir laboratuar görevi üstlenmiş o yıllarda. Golf sahası, Kütüphane’si ve Ekonoma’sı ile yani yıllar sonrası Türkiye’de oluşan bir Tansaş modeli ilk olarak burada halka hizmet veriyor. Bugün bile birçok kentte henüz oluşmamış bir kentlilik kimliği yok. Dilerim Batman’ın kent kimliğinin ve kent hafızasının geçmiş yıllarda oluştuğunu, yeni ve gelecek nesillere tüm güzelliklerle aktarılmak üzere gündemde tutulması için bir ‘Kent Kimliği’nin yeniden canlanmasını sağlayacak bir oluşum kurulmasına da yardımcı olursunuz. Parmak bastığınız tüm güzel konular için sizi yürekten kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.”

Ercan hoca; “Batman Çağdaş TV’de ‘Bir zamanlar Batman 2’ başlamış bile. Batman’ı şehir yapan mekanları ekranlara taşıdığınız için teşekkürler.”

Bahattin Atilla (Emekli eğitimci); “Programınızı büyük bir zevkle izledim. Sizleri ve ekibinizi kutlar. Başarılarınızın devamını diliyorum. Batman, ‘Çağdaş’la güzeldir.”

Behçet Tikit (Almanya): “Arif Arslan ve İrfan Tapan kardeşlerim, sizleri yurtdışından selamlıyorum. Programınızı ilk kez izledim. Çok güzel bir nostalji olmuş. Tebrikler… Birkaç yıl önce çizdiğim Batman DDY Gar’ını size gönderiyorum.”

Ali Naci Kösalı; “Emeğinize sağlık. Batman için çok başarılı çalışmalar. Her program belgesel niteliğinde. Emeği geçenleri kutluyorum.”

Dr. Zafer Beken (İzmir): “Batman Çağdaş’ı kutluyorum. Batman harika bir belgesel çalışması yapılmış.”

Nahit Aydın (Ankara): “Çok güzel bir program olmuş. Arif Arslan ile İrfan Tapan’ı kutluyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık.”

Muharrem Tural: “Bu güzel programlar için sizlere minnettarız. Arif Arslan ve İrfan Tapan, bizleri eski günlere götürüyorsunuz ve anılarımızı tekrar canlandırıyorsunuz. 1979-1983 yıllarında öğrenci olarak ara (yoğurtçu treni) ile sürekli Diyarbakır’a gidip geldim. Karton biletleri, konduktörleri, kompartmanları, makinistleri ve eski lokomotifleri hatırladım.”

Hidayet Aytaç: “Batman’ın tanıtımı için elinizden geleni yapıyorsunuz. Bu önemli programlarla bizi buluşturan Batman Çağdaş ekibini içtenlikle kutlarım.”

Ahmet Eke (Ankara): “Elinize, emeğinize sağlık olsun. Batman için çok anlamlı programlara imza atıyorsunuz. Tebrik ediyorum.”

Ayhan Demirkıran (Bursa); “Beni çocukluğuma götürdünüz. Şimdi ki Cumhuriyet bulvarından Akyürek Mahallesi’ne gitmek için demir yolunun üzerinden bir üst geçit vardı. Demiryolunun üzerinden bir geçit vardı. Üst geçidin üstüne çıkar, alttan geçen buharlı trenin çıkardığı buharda eğlenirdik. Aslında makinistler çocukları mutlu etmek için üst geçidin altına geldiklerinde bilerek buharı etrafa yayarlardı.”

M. Abdulkadir Tatlı: “1950’li Yıllarda DDY Batman Gar’ı istasyonunda çekilmiş  fotoğrafları görünce, yaşayanlar dışında bu manzaraya kimse inanmaz. Londra tren istasyonu gibi. Batman kara tren, expres gibi çağının en modern ulaşımına sahipti. Yıl, 2022. Batman’dan İzmir’e maalesef direkt uçamıyoruz.”