Ülkemizin zenginlik kaynakları ile nüfusumuzun iki katı daha insanın müreffeh şekilde yaşaması mümkündür.

Uçsuz bucaksız verimli topraklarımız, su kaynaklarımız, dağlarımız, ormanlarımız, yaylalarımız, bol güneşimiz bu ülkeyi yeryüzünün bir cennet parçası yapmıştır.

Geliniz görünüz ki sorunlarla karşılaşan insanlar da var...

Kentin kenar semtlerinde yarı aç geceleyenlerin olduğu gerçeğini çok iyi biliyorum...

Toplumumuz, varlıklı insanlarımız bunların farkında değil...

Sıkıntılı  ve yardıma muhtaç insanları görmek isteyenler, şöyle kenar mahallelerimize bir tur atıp, gecekondularda yaşamlarını sürdürenlerin evlerine misafir olsunlar...

**

**

YUSUF'UN DÜNYASINI DEĞİŞTİREN ÖĞRETMEN...

Diyarbakır'da açlıktan bayılan lise 2. sınıf öğrencisi Yusuf'un haberini okurken, kentimin varoşlarındaki çaresiz insanlar gözlerimin önüne geldi...

Yusuf'un dramını yaşayan nicelerinden habersiz olduğumuzu biliyorum...

Yusuf, görme engelli bir öğrenciymiş. Okul koridorlarında yırtık bir ayakkabı ile dolaşırken bir başka öğretmenin dikkatini çekmiş. Konumuzla ilgili yaygın medyada yer alan haberden bazı satırları birlikte okuyalım: "Diyarbakır'da açlıktan bayılıp kolu kırılan öğrencisinin evine ziyarete giden öğretmen Arzu Taşlı, yıkılmak üzere olan evi görünce gözlerine inanamadı. Duyarlı öğretmen, gördüğü manzara karşısında kolları sıvayarak öğrencisi Yusuf'a yeni bir hayat verdi. Diyarbakır'da Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Yusuf Savur'un okul koridorunda yırtık ayakkabısıyla yürüdüğünü gören öğretmen Arzu Taşlı, öğrenci ile ilgili araştırmalara girdi. Görme engelli öğrencisi Yusuf'un ve ailesinin yaşadığı içler acısı durum karşısında gözyaşlarına boğulan Arzu Taşlı, aile için harekete geçti.

Eve yeni bir mutfak, banyo, tuvalet yaptırıldı. Arzu Taşlı, evde çökme tehlikesi bulunan merdivenlerin de yapılmasını sağlayarak, eve yeni eşyalar aldırdı. Öğrencisi Yusuf ile ailesinin yaşadığı ortamı hayatına dokunarak tamamen değiştiren Arzu öğretmen, yine hayırsever arkadaşlarının yardımıyla ailenin gıda ve giysi ihtiyaçlarını da karşıladı.

Arzu öğretmen aileye maaş bağlanması için çalmadık kapı bırakmadı. Ailenin sosyal haklarını bilmediği için bakım ve yoksulluk ücreti yardımını almadığını belirleyen Arzu Taşlı, yatalak babası ve görme engelli Yusuf'un bakım ücreti ve yoksulluk yardımı almaları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne müracaatta bulundu. Sonunda felç olan baba için gelen maaş sevinci ailenin mutluluğunu ikiye katladı. Öğretmen Arzu Taşlı, 'Her şey spontane gelişti, Allah güç verdi altından kalktık. Yusuf'un evi harabeydi, düz bir ev olsaydı yapmak daha kolaydı. Bu evin bütün duvarlarını yıkıp yeniden yapmak bizim için inanılmaz bir çaba gerektirdi. Allah bize o gücü verdi, hiç yılmadan ve yorulmadan herkesin kapısını çaldım, hiç çekinmeden herkesten yardım istedim. Sağ olsun bütün arkadaşlarım koştular. Onlar olmasaydı ben yapamazdım, onların yardımıyla da biz bir hayata dokunuş yaptık. Yusuf'a dokunduk, inşallah başka Yusufları da görürüz. Ne diyeceğimizi çok bilmiyorum aslında, Yusuf'a her baktığımda gözlerim dolu dolu oluyor' dedi."

https://fotogaleri.haberler.com/acliktan-bayilip-kolunu-kiran-ogrencisinin-evine/

**

**

Haberin detaylarını verdiğim linkten okuyabilirsiniz. Bu ülkenin Arzu öğretmen gibi duyarlı, vicdanlı, merhametli, dürüst ve onurlu insanlara ihtiyacı var.

Başkalarının mutluluğu için çırpınan insanlar, geleceğimizin teminatıdırlar...

Zaman zaman bazı vesilelerle böyle insanların varlığından haberdar olmak mutluluk vericidir...

Değerli Arzu öğretmenin girişimleri takdire şayandır. Dikkatimi çeken haberin ayrıntısında sözü edilen görme engelli öğrenci ile felç babanın durumlarıdır.

Görme engelli öğrenci ile trafik kazası geçirdiği için yatalak olan baba, ancak bir öğretmenin devreye girmesiyle devletin sosyal yardımlardan yararlanmaya başlıyorlar.

Haklarını aramayı bilmeyen nicelerinin bu durumda olduğu bilinen bir gerçekliktir.

Sayısız kez şahsen çok zor durumdaki insanların dramlarını ilgili birimlerine iletip, çare üretilmesine vesile olmuşum.

Bir yönetici olsam, ev ev halkın durumlarını araştırır, felç geçiren, yardıma muhtaç hale gelmiş insanlarımız envanterini çıkarırım...

Yusuflar açlıktan bayılacak, birileri arazi, birileri apartmanlar, birileri mağazalar, birileri oteller zincirlerinin sahibi olacak...

Yusuflar açlıktan bayılacak, birileri 45 kez hac ve umreye gidecek...

Vallahi hepimiz sorumluyuz...

Duyarlı olunması dileğimle.