Batman Çağdaş Gazetesi 35. yılını kutluyor.

Ancak dile kolay gelebilir 35 yıl...

Batman'ın bir anlamda belleğidir bu gazete. Memleketin dününü, bugününü yazıp yarını içinde bir çözüm aramaktadır; yerel sorunları ve halkın uğraşını her gün sayfalarına taşımaktadır.

Batman Çağdaş Gazetesi çoğu haberini halkın içine girip oluşturur. Bu hayli zor bir iştir. Yılların tecrübesi gerek bir gazeteyi nitelikli çıkarabilmek için. Kes, kopyala ve yapıştır mekanizmasının Batman Çağdaş'ta yeri yoktur, olmamıştır.

Bu gazeteyi en iyi yapan, ömrüne ömür katan ''niteliğe'' verdiği önemdir. Nitelik olmazsa olmazıdır. Bu niteliği de var eden öncelikle Arif Arslan'dır. Günün her vaktinde Çağdaş için çaba sarf eder. Yıllarca emek verdiği bu gazeteyi bölgenin en prestijli gazetesi yapmıştır. Çünkü gündüzü gecesi işidir. Ancak böyle sağlanabilir bir başarı; yaptığınız işi gündüzüyle gecesiyle sevebildiğiniz, çaba gösterdiğiniz zaman.

Arif Arslan başarısıyla, üretkenliğiyle bir simgedir. Çağdaş ekibi onun çalışkanlığından, üretkenliğinden feyz almaktadır. Bu baş ve döngü doğrultusunda okura en iyisi ulaşıyor.

Batman Çağdaş'ın son 15 yılında ağabeyim Barış Arslan'ın emekleri yadsınamaz. Gazetenin beyni gibidir ağabeyim. Ayrıca, tasarım bilgisiyle Çağdaş'ın okura en iyi şekilde ulaşmasında katkısı büyüktür ve tasarımıyla bölgede fark yaratmaktadır.

Yıllar geçiyor, geriye verilen emekler kalıyor.

Yıllar her şeyi anlatıyor.

Çağdaş bir ömürdür sizlerle ve sizlerle olmaya devam edecek.

Çünkü biz bir aileyiz.

Yuvamız Batman.

Biz sorunlarımızı yazıyoruz

Siz okuyorsunuz

Sonra eleştiriler oluyor, fikirler ortaya atılıyor

Okuyanımız yazanımızla daha iyisi için çaba sarf ediyoruz

Daha iyisi için döngüde kavruluyoruz

Beraber üzülüyor beraber seviniyoruz

Çünkü biz bir aileyiz.

Batman Çağdaş Gazetesi'nin bugünlere gelmesinde katkısı olan her çalışanına, okurlara teşekkürü bir borç bilirim. Sağlıcakla kalın.