*Bu şehir için çok önemsediğim 500 yatak kapasiteli yeni şehir hastanesi ile ilgili bugüne kadar sayısız yazı yazdım. Yazdıklarımdan kitap oluşur. Bu önemli yatırımla ilgili son gelişme beni mutlu etti…

*Batman’ın Ermi mahallesi ile yeni Şehir stadyumu arasındaki 120 dönümlük alana yapılması kararlaştırılan yeni şehir hastanesinin ihalesi 1 Kasım 2021 tarihinde yapılacak. Şehrin gündemindeki bir numaralı yatırım geç olsa da artık gerçekleşecek…

6 YILDIR BIKMADAN USANMADAN YAZMAK
Uzun süredir 500 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi’nin takipçisi olduk.

Son 7 yılda Batman’da Vali olarak görev yapan Azmi Çelik, Ahmet Deniz ve şimdi ki Valimiz Hulusi Şahin’in gündeminde de ‘Şehir Hastanesi’ projesi vardı.

Sezar’ın hakkını ‘Sezar’a teslim etmek de bir görev.

Yaklaşık 3 yıldır Batman’da görev yapan Vali Hulusi Şahin, Güney çevre yolundaki 120 dönümlük alanın tahsisini gerçekleştirerek, bu devasa yatırımın daha fazla gecikmemesi için büyük çaba veren isimlerden oldu.

Yıllar önce Elazığ, Şanlıurfa ve en son da komşu Diyarbakır’ın ‘Şehir Hastanesi’ne kavuştuğu bir süreçte Batman’ın daha da zaman kaybetmemesi için Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür, tabiri caizse Sağlık Bakanlığı’nda daima mekik dokudu ve bu önemli yatırımın takipçisi oldular.

Sağlık Bakanlığı’nın Batman’a yıllar önce yapmayı kararlaştırdığı ancak 5-6 yıl öncesinde ‘yer’ tartışmasından bu yatırım geciktikçe gecikti.

Bu yatırımın yapılacağı Ermi ve Petrolkent mahallelerinde oturanların bile ‘umut’larını kestikleri bir süreçte; daha geçen Cumartesi bu sütunlarda yazdığım yazıdan bir kesiti hatırlatmak istiyorum.

18 Eylül 2021 tarihli Batman Çağdaş’taki köşemde şöyle yazmışım; “5-6 Yıldır şehrin gündeminde 500 yataklı yeni şehir hastanesi var. Gerek il yöneticileri gerekse de politikacılar Batman’da yapılması kesinleşen bu yatırımın hızlandırılması konusunda üzerine düşeni yapmalıdır. Belki bu yatırımın bu kadar gecikmesinin bir nedeni de yer meselesiydi. Bu yatırımın ihale süreci hızlandırılmalıdır…”

BİRKAÇ YAZIYLA GEÇİŞTİRMEDİK
Bu önemli yatırımın gerçekleşmesini sadece birkaç gün ve yazıyla geçiştirmedim…

Özellikle son 1.5 yıldır yaşanan bu pandemi felaketinde yeni hastanenin Batman için ne kadar önemli olduğunu haftanın birkaç gününde gündemde tuttuk. Köşemin değişmez konularından biriydi bu önemli yatırımın gerçekleşmesi…

Son 6 yıldır hastane ile ilgili yazdıklarımdan kitap olur…

Çok önemsediğim yeni hastaneyle ilgili son gelişme beni çok mutlu etti.

40 Yıllık meslek hayatımda çok sevindiğim ve üzüldüğüm olaylar oldu.

En sevdiğim haberlerden biri 1989’da Batman’ın il olması için düzenlediğimiz imza kampanyasından sonra dönemin Cumhurbaşkanı merhum Özal’ın o dönemler tek televizyon olan TRT 1’de açıkladığı ‘Batman, Türkiye’nin 72. İli oldu’ haberiydi.

İkincisi de belki de Batman’ın en önemli yatırımı olarak gördüğüm 500 yataklı hastane ihalesinin 1 Kasım’da yapılacağı haberi oldu. Çünkü bu hastane Batman’ın hayalindeki Tıp Fakültesi’nin de altyapısını oluşturacak.

İlerleyen zamanlarda bu şehir belki de bölgenin ‘sağlık üssü’ haline gelecek. Bu nedenle bu yatırımın gerçekleşmesini hep önemsedim.

BİZE NELER DEMEDİLER Kİ!
Bu önemli sağlık yatırımını hep gündemde tutunca; birileri bizlere seviyesiz yakıştırmalarda da bulunmuştu.

Sözde yeni hastaneye yakın yerlerde arsalarımız varmış!

Ermi mahallesi ile stadyum arasındaki arsaların büyük bölümü bizimmiş!

Tıpkı bu şehir için önem arz eden ve imara açılan bölgeleri gündemde tuttuğumuzda ‘Oralarda arazileri var’ gibi uyduruk, asılsız bir yığın dedikodudan ibaret söylentilerle moralimizi bozmaya çalıştılar.

Diyarbakır şehir hastanesi ihaleye çıktığında ise; “Hani Batman şehir hastanesi ihalesi nerede kaldı” diyenler…

Yoldan geçerken neredeyse yakamıza yapışıp; “Bu yılın orta aylarında ihaleye çıkacağı söylenen hastane ne oldu?” diyerek hesap sormaya çalışanlar şimdi de sus-pus oldu…

O seviyesiz yakıştırmalarda bulunanlar Tapu dairesine gidip kimlerin hastane yakınlarında arsa aldıklarını araştırabilirler…

Bu memlekette bir şeyler yazana her zaman bir fatura çıkarırlar…

Mesnetsiz iddialara açıkçası itibar ettiğimiz de yok. Biz bu memleketin faydasına ne varsa gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Özetle; Bu şehir için çok önemli olan yatırımın ihale aşamasına gelmesinde imzası olan Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Avukat Akif Gür ve emeği geçen herkesi kutluyoruz…

1 Kasım’da ihalesi gerçekleşecek 500 yataklı hastanenin temelinin de kısa sürede atılması  bu yatırımın gerçekleşmesine inanmayanlara en güzel kapak olacak.

Sağlıkla kalın.