Batman’ın güzel yarınları için en önemli görev, en önemli hizmet belediyeye düşüyor.

Çünkü belediye bu kentin tüm önemli sorunlarıyla ilintilidir.

Otuz yıldır elimde kalem Pazar günleri hariç her gün insanlarımızı ilgilendiren her sorunla ilgili yazılar yazmış, önerilerde bulunmuşumdur.

Bu zaman zarfında gelmiş ve geçmiş tüm belediye yönetimlerine bu kentin daha güzel yarınları için hep önemli mesajlar vermiş, yol göstermiş, öneriler sunmuş ve eleştirilerden çekinmemişimdir…

Her zaman ifade ettiğim gibi belediye yönetiminde kimler olursa olsun, yapıcı olmuş ve hizmet için halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olmaya çalışmışımdır…

Tüm belediye yönetimleri ile iyi ilişkilerim olmuş, çok sert yazı ve yorumlarıma rağmen hiçbir başkan beni kasıtlı bir karşıt olarak değerlendirmemiştir…

Merhum Salih Gök hariç, tüm belediye başkanlarımız yaşıyor, Allah kendilerine uzun ve sağlıklı ömür versin.

**

**

Şu an hala toplum içinde bulunan eski belediye başkanlarımızdan biri çıkıp benim kendilerine özel taleple, çıkar ve menfaatim için gittiğimi, yakınlarımın istihdamı için kendilerine başvurduğumu, bu amaçlar için lehte veya aleyhte yazılar yazdığımı söylesin, hemen bugün yazı yazmayı bırakacağım…

Sadece bir istisna var şöyle; uzun yıllar önce eski başkanlardan birisi belediye başkanı olarak seçilmişti. O Başkanla çok uzun yıllar önce aynı köyde kalan ve aile dostu olan bir akrabam zor duruma düşmüş bir emekli Kur’an Kursu Hocası olarak bir talepte bulunmuştu. Bahse konu Başkan, köyde henüz lisede bir öğrenci iken tarlada çalışırmış. Ev sohbetlerine gittiğinde onlarca büyük aile reisiyle oturan köyün cami imamı olan o emekli Hoca, odanın en dip köşesinde oturan lise öğrencisini yanına çağırıp oturtur, “Cemaat biliyor musunuz bu öğrenci bir gün önemli bir göreve gelecek, belki hepimiz görevinin saygınlığı nedeniyle makamına çıktığımızda ceketimizi ilikleyeceğiz. Bunu unutmayın” diyormuş.

İşte o Hoca için bir sefer elçilik yapmış, ‘Hoca çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Varsa bir geçici iş de olsa oğlumdan birini çalıştırsa bize iyilik edecek. Ben kapısına gidip rica edemem’ diyerek aracılık etmiştim.

Duygusal biri olarak bu girişimim olmuştu ama hemen belirteyim asla o iş olmadı, ailesinden hiç kimse işe alınmadı.

Allah’a şükür başım dik, alnım açıktır. Geçen zaman sürecinde kendi yakınlarım için gazete yazılarımı asla bir nevi malzeme olarak kullanmadım.

**

**

Değerli Okurlar, Batman’ın Olağanüstü hal ile yönetildiği Kayyum döneminde de bu kentin güzel yarınları için üzerime düşeni yapmış, öneri ve eleştirilerde istikrarımı korumuşumdur.

Belediye yönetimlerinin hayırlı, toplum yararına her çalışmasını takdir edip, eksikliklerini eleştirirken, bu kente karşı görevimi yaptığıma inanıyorum.

Belediye mevcut yönetimi hayırlı ve güzel çalışmalarla dikkat çekiyor. Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda ağaç kıyımı nedeniyle bu yönetimi en sert şekilde eleştiren yazarım. Şimdi güzel çalışmalarını ise takdirle karşılıyorum.

Koronavirüs tehdidi nedeniyle belediye otobüslerinin yıkanmasından, erken başlatılan larva mücadelesine, çevre konusunda molozlarla mücadeleden, kum ocaklarının düzenine, yeni parkların hizmete açılmasından, imardaki çarpıklığın ıslahına kadar nice örnek çalışmaları sıralayabilirim.

Uzatmayacağım. ‘Güzergâh değişikliklerinden sonra meydana gelen ihtiyacı karşılamak amacıyla Batman genelinde 110 yeni durak kurulacak’ başlıklı haberi çok önemsedim. Çünkü o konudaki eksikliklerini gündeme taşıyan bendim. Şu bilgi belediye internet sitesinden: “Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ekipleri, 45 mahalleyi kapsayan çalışma kapsamında 110 yeni durağın montaj çalışmalarına başladı. Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından toplu taşıma araçlarının güvenli bir şekilde yolcu indirme-bindirme yapabilmeleri için belirlenen noktalara durakların montajına başladı. Yolcu yoğunluğunun olduğu mahalle ve güzergâhlara ağırlık veren Belediye İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, yolcuların araç bekleme sürecinde güneşten ve yağmurdan korunmalarını sağlamak için durak yapım çalışmalarını sürdürüyor.”

1 Ocak 2020 yazımdan sonra öğrendim ki tam da o sıralar durakların ihalesi yapılmış. Vallahi duymamıştım. Sosyal medyada ifade ettiğim gibi gecikmiş bir hizmetti ve bu belediyenin asli göreviydi. Ancak yine de bu konuda kenar mahallelerde durakların hizmete girmesini takdirle karşılıyorum. Dilerim güzel hizmetlerini sürdürürler.

Halkın gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olma görevimi inşallah büyük bir sorumluluk bilinciyle yapmaya devam edeceğim. Herkes görevini yaparsa Batman daha güzel yarınlar görecektir inşallah.