ESKİ MEYDANIN DİLİ OLSA DA ANLATSA
1997 Yılında İçişleri Bakanı Anavatan Partisinden Murat Başesgioğlu idi. Batman Valisi Necati Develioğlu ve Emniyet Müdürü Emin Körpe’nin de eşlik ettiği Bakan Başesgioğlu, Cumhuriyet meydanına yaptığı gezide; Belediye Başkanı merhum Salih Gök ve Milletvekili seçilmeden önce Ziver Özdemir ve eski Refah Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat da heyetle birlikte dolaşan isimlerdendi. Cumhuriyet Meydanı’ndan halkla buluşan eski Bakan Başesgioğlu, Meydan kahvesinde buluştuğu vatandaşlarla bir süre sohbet etmişti. Yıllarca Meydan’a tanıklık yapan Çabuk’lara ait apartman ve Belediye’nin eski reklam panoları da o kareye yansımıştı.
DİYALOĞU ÖNEMSEYEN YÖNETİCİLERDİ
Yıl, 1997. Yer, Meydan Mahallesi’ndeki eski Vilayet Konağı. Valilik koltuğunda oturan Necati Develioğlu ve yanında oturan dönemin Belediye Başkanı aramızda yok. 2000 Yılı öncesinde başarılı çalışmalarıyla herkesin takdirini kazanan eski Hava Meydan Komutanı Muharrem Atak, Batman Emniyet Müdürü Emin Körpe de uzun bir süre önce emekliye ayrıldı. Batmanlıların sevdiği eski komutanı Albay Atak, memleketi Eskişehir’e, Körpe ise Muğla’ya yerleşti. Eski yöneticilerin o sıcak diyalogundan geride bu kare kaldı.
SERACILIĞI YAYGINLAŞTIRAN VALİYDİ
Yaklaşık 8 ay süreyle Batman Valiliği yapan Kayseri-Develi’den Necati Develioğlu, seracılığın yaygınlaşması için Balpınar beldesindeki üreticilere her türlü desteği vermişti. 1997 Yılında dönemin Tarım Müdürü Erdal Özer, eski İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Geylani ve Tarım teşkilatında uzun yıllar hizmet veren Tekniker Celal Aksünger, fide ekimi yapan üreticileri ziyaret etmişti. 28 Yıl önce seracılığın iki dönümle başladığı Balpınar çevresi, şimdilerde seracılık 700 dönümü aştı. Bir çiftçinin tarlasında eski İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Geylani ile sohbet eden eski Vali Develioğlu’nu iki yıl önce yaşama veda etti.
ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLERDİ
1997 Yılında İstanbul Vali Yardımcılığından Batman’a atanan Kayserili Necati Develioğlu, ‘Dede Vali’ lakabıyla bilinirdi. İlerleyen yaşına rağmen ilçe, belde ve köy ziyaretlerini aksatmayan eski Vali Develioğlu, kırsal alana çıkarma yaptığında yanından tarım teşkilatının yöneticilerini ayırmazdı. Develioğlu, çiftçilerin sorunlarını masaya yatırırdı. Batman’da bir köy gezisinde beraberinde eski Tarım Müdürü Erdal Özer ve tarım teşkilatından bazı yöneticiler ile birlikte çiftçilerin sorunlarını dinleyen Develioğlu ve meslektaşımız Halit Beytüt, hakkın rahmetine kavuştu.