Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hüseyin Çelik, Batman’a her gelişte yakınlarına konuk olurdu. İşte Batman’a gelen eski Bakanlardan bir kesit kare.

14 YILDA DEĞİŞEN ESENTEPE

14 Yıl öncesine kadar Esentepe çevresi şehrin en sakin yerlerindendi. Şimdi ki ‘Millet Bahçesi’nin olduğu yer, Belediye Spor Kompleksi idi. DSİ Batman Şube Müdürlüğü’nün komşusu Konaç akaryakıt istasyonu idi. Adalet Sarayı binasının henüz yapılmadığı o bölgede; inşaatı tamamlanan günümüzdeki Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise 2008 yılında hizmete açıldı. Hastanenin hizmete açılması; o bölgenin kaderini de değiştirdi. Batman’da önemli yatırımların gerçekleştiği Tilmerç Mahallesi, 14 yıl gibi bir sürede ‘Köyden Mahalle’ye geçiş yaptı. Esentepe’nin çevresi de yeni konut projeleriyle ‘Gültepe Mahallesi’ adını aldı.

TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK VERMİŞTİ

2010 Yılları öncesinde Batman’da tekstil sektörünün gelişmesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın büyük desteği olmuştu. 2007 ile 2011 Yılları arasında GAP’tan sorumlu Devlet Bakanlığını yapan ardından Kalkınma Bakanlığı görevini de sürdüren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 15 yıl önce Batman’a konuk olmuştu. Batman eski Milletvekili Ziver Özdemir’in de gezisine eşlik ettiği eski Bakan Yılmaz, tekstil sektöründe bir çok firmanın keşfettiği Batman’da yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamıştı. Bakan Yılmaz, Batman’ın bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf kalesinde de eski Kültür Turizm İl Müdürü Şehmus Kartal’dan brifing almıştı.

KAYA İLE BAKAN SOHBETİ

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Hisar’ın tanınan simalarından Hasan Kaya, uzun bir süre önce yaşama veda etti. 20 Yıl önce Batman’a konuk olan dönemin İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu’yu Batman Valiliği’nde karşılayanlar arasında Kaya da vardı. Bilgeliğiyle bilinen Kaya, eski Bakan Aksu ile objektiflere poz verirken şu mesajı vermişti: “Biz Bakan bey ile şimdiden bir birimizle tanışmıyoruz. Bakan beyle yıllara dayalı dostluğumuz var. Ev sahipliğini biz yapınca ağırlamak da bize düşer.” Batman’ın renkli simalarından Kaya, uzun bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. Merhum Kaya ile eski Bakan Aksu’nun samimi pozunu fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan çekmişti.

AKRABARIYLA HASRET GİDEREN BAKANDI

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Hüseyin Çelik’in, Batman’da halen bazı yakın akrabaları yaşamını sürdürüyor. Bakanlığı döneminde Batman’a her gelişte resmi ziyaretlerinin ardından eski siyasetçi Çelik, akrabalarına konuk olurdu. Eski Bakan Çelik, Karşıyaka Mahallesi’nde yaşamını sürdüren yakınlarını ziyaret etmeden şehirden ayrılmazdı. Van, Siirt ve Batman’da yakın akrabaları olan eski Bakan Çelik, fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’a akrabalarıyla birlikte bu pozu vermişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ