BATMAN’I SEVEN SANATÇIYDI 

1974 Yılında Hakan Balamir ile ‘Kuma’ filmini Batman’da çeken ‘Yeşilçam’ın taçsız kraliçesi Fatma Girik, 1994 yılında da ‘Söz Fato’da programı için tekrar ‘Petrolün Başkenti’ne konuk olmuştu. Sıkıntılı süreçte Batman’a gelen İstanbul-Şişli eski Belediye Başkanı Girik, Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan’la birlikte Sason ilçesinde çok çocuklu baba Hasret Baran’la da Erdemli köyünde görüşmüştü. Girik, o dönemler eski Batman-Sason yol güzergâhındaki ‘Karameşe Köyü’ İlkokulunu da ziyaret etmişti. Ünlü sanatçı Girik, iki yıl önce yaşama veda etti. Fatma Girik’in görüştüğü 80 çocuk babası Hasret Baran da uzun yıllar önce hayatını kaybetmişti. Girik’in, ‘Karameşe Köyü’ndeki ilkokuldaki ziyaretinde bu fotoğraf geride kaldı.

2006 YILININ SEL FELAKETİ

31 Ekim-1 Kasım 2006 tarihinde Batman’da kanayan yara olarak bilinen ‘İluh Deresi’nde sel suları taşmıştı. 9 Mahalle’ye tonlarca çamur ve su akıtan İluh Deresi, 11 can almıştı. Yıllar öncesinde ‘İluh Deresi üzerindeki derme-çatma ‘yaya’ köprüler de hasar görmüştü. 17 Yıl aranın ardından ikinci kez sel sularının hasar verdiği ‘İluh’ çevresinde yüzlerce ev ve işyeri su altında kalmıştı. Seyitler Mahallesi 3062 sokakta da 4 can alan ve bazı evlere büyük hasar veren yağmur sularının biriktiği ‘İluh Dere’si etrafındaki derelere de köklü çözüm bulunmaması, semt sakinleri arasında tartışma konusu oldu. 

BAŞKAN’LIKTAN MİLLETVEKİLLİĞİNE 

İki dönem Batman Belediye Başkanlığı, üç dönem de Batman Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi, bir dönemler ‘Batman Siyaseti’ne damgasını vuran isimdi. 1995 Genel seçimlerinde ‘Anavatan Partisi’nden Milletvekili adayı olan Ataullah Hamidi, seçim lokalini Cumhuriyet Caddesi’ndeki Hamidiler Pasajı’nda açmıştı. Eski Anavatan İl Genel Meclis üyesi merhum Bahri Tufan, Eşref Demir, eski gazetecilerden Koray Düzgören, Batman Çağdaş Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan ve eski terzilerden Mehmet Nuri Ekinci, seçim lokalinde Hamidi ile sohbet sırasında objektiflere böyle yansımıştı.

TELEKOM’DA TELEFON KUYRUĞU

Bu fotoğraf karesi 1990’larda ‘Telekom Başmüdürlüğü’ binası önünde çekildi. Bir zamanlar Telekom ile PTT iç içe olan kuruluşlardı. Türk Telekom’un ankesörlü telefon kulübeleri de Turgut Özal bulvarının kaldırımındaydı. Telekom binasının önü ana-baba gününe dönüşürdü. Cep telefonlarının olmadığı dönemlerde ankesörlü telefonlar vatandaşların ilgisini çekerdi. 1990’ların ilk yıllarından sonra Telekom ile PTT birbirinden ayrılan kuruluşlar olmuştu. Telekom Başmüdürlüğü binasında telefon alabilmek için kuyruk oluşturan vatandaşlardan bir kare.

Kaynak: Haber Merkezi