90’DAN SONRA BATMAN’DAN İSTANBUL’A GİTMİŞTİ
Son 10 yılda dünyanın konuştuğu ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin, Batman’da 1990 yılından sonra önce Mersin, ardından İstanbul’un yolunu tuttu. Yakın arkadaşı fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’ı, yıllar önce İstanbul’daki atölyesinde ağırlayan Güneştekin, yaptığı ilk eserlerle ünlü Edebiyatçı Yaşar Kemal’dan övgü dolu sözler almıştı. İşte Güneştekin ile Tapan’ın yıllar öncesinde ilk sergiye çıkardığı eserleri önünde çektiği hatıra kare.
‘ŞARKILAR BİZİ SÖYLER’ PROGRAMININ SANATÇISI
Sanatçı Hakan Altun ile fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan aynı zamanda akraba. Altun, doğma-büyüme İstanbul’lu. Dedesi ise Siirtli olan Altun, Tapan’la, İzmir’deki fuarda yolları hava limanında kesişmişti. Şimdilerde Sibel Can ile ‘Şarkılar bizi söyler’ programında hayranlarının karşısına çıkan Altun ile Tapan’ın 1990’lı yıllardaki hatıra karesi.
İKİ BELGESELCİ ARASINDAKİ FOTOĞRAF SANATÇISI
Aslen Siirtli Coşkun Aral ile ünlü belgeselci Nebil Özgentürk’ün, fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan ile yolları Batman’da kesişti. 2015 Yılında belgeselin iki ustasını Batman Mado’da konuk eden Tapan, objektiflere böyle yansımıştı.
12 YIL ÖNCE ÇİLEK
Bu kare; Batman’ın Sason ilçesinde bir çilek tarlasında çekildi. Yaklaşık 12 yıl önce tütün tarlalarının yerinde yetişen çileği belgelemek için ilk ürünü toplayan Batmanlı fotoğraf sanatçısı İrfan Tapan’ı, beraberindeki bazı basın mensupları böyle görüntülemişti.