*Batman-Siirt çevre yolunda fuar, konferans, konser ve düğünlerin yapılacağı Güngör Palas, bu şehre yeni bir yüz kattı. Arsayla birlikte yaklaşık 35 milyona mal olan bu örnek tesisin sahibi Ramazan Güngör Selçuk, Osmanlı ve Rus mimarisiyle güzel bir yapıyı memleketine kazandırdı...

*Yıllarca yabancı bir petrol şirketinin, çölün ortasına kurduğu petrol arama tesislerinin yerinde şimdilerde Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın hizmet binası yükseliyor. Eski binalar arasında yükselen 4 katlı muhteşem binanın çatı bölümü Fransız mimarisiyle Batman’a farklı bir yapı daha kazandıracak...

BATMAN’DA BU GİBİ TESİSLER ARTMALI

Batman-Siirt çevre yolunda 5150 metrekarelik kapalı alandaki Güngör Palas’ta fuar, konser, konferans ve düğün törenleri yapılabilecek. Sadece Batman’da değil, belki de bölgenin en büyük salonların birine kavuşan bu şehirde artık büyük organizasyonlar da yapılabilecek.

Düşünün ne Kültür Müdürlüğü ne de Belediye’nin 1000 yada 2000 kişilik bir konferans salonu yok.

Kent merkezindeki diğer salonların da kapasiteleri 1500’ün üzerinde değil.

1995 Yılından beri Rusya-Moskova’da farklı sektörlerde yatırım yapan Batmanlı iş insanı Ramazan Güngör, araştırarak mükemmel bir yatırımı memleketine kazandırdı.

Hiçbir masraftan kaçınmayan Güngör, nereden bakarsanız bakın 35 milyon TL’lik bir yatırıma imza atmış.

Bu devasa eser Osmanlı, Selçuk ve Rus mimarisiyle harmanlanmış.

Gerçekten görülmeye değer bir tesis.

Geçen Cuma akşamı Vali Hulusi Şahin, bazı il yöneticileri, bazı parti başkanları, Oda ve STK temsilcileri ile iş dünyasından da seçkin bir davetli kesimin katıldığı açılışta iş insanı Ramazan Güngör, 150 kişiye istihdam sağlayacağının altını çizdi.

‘’2006’DA DA YATIRIM DÜŞÜNMÜŞTÜM’’

İş insanı Güngör anlatıyordu: “2006 Yılında dönemin Batman Valisi merhum Recep Kızılcık’la farklı bir alanda yatırım yapmayı kendisine aktarmıştım.”

Boru fabrikasını Ruslarla birlikte Batman’a düşünen Güngör’ün bu düşü gerçekleşmemiş.

Rusya’da birçok sektörde imzası olan Batmanlı iş insanı daha çok Rusya ile Antalya arasında mekik dokuyor.

Açılışta Vali Hulusi Şahin’le sohbet eden Ramazan Güngör, memleketine 5 yıldızlı bir otel kazandırmayı da planladığını ifade etti.

Yatırımcılara büyük kolaylık sağlayan Vali Hulusi Şahin, bırakın çevre illeri Midyat ve Cizre gibi ilçelerde bulunan 5 yıldızlı otellerin neden Batman’da bulunmadığına dikkat çekiyordu ve ekliyordu: “Şehrimizde bugüne kadar 5 yıldızlı bir otelin temeli atıldı. 2 Yatırımcı daha 5 yıldızlı otel yapmak için girişimde bulundu. Batman’a böyle modern bir tesisi kazandıran iş insanı Ramazan Güngör’ün de 5 yıldızlı otelin yapacak olmasına seviniriz. Yatırımcıya destek de oluruz. Yeter ki Batman gereksinim duyduğu bu örnek yatırımlarla buluşsun.”

Temmuz ayının akşam esintisiyle, bu güzel eserin açılışına katılanlar, sosyal mesafe kuralı içinde kokteylde yerlerini almışlardı.

Batman’ın en ücra köşesi olarak bilinen yerlerde artık modern binalar yükseliyor.

ESKİ MOBİL YERİNDE FRANSIZ MİMARİSİ

Uzun yıllar Batman’da petrol arayan İngilizlerin Mobil Şirketi Güneykent Mahallesi’ndeki henüz küme evlerken, mükemmel bir tesisi o buraya kazandırmışlardı.

Bir zamanlar ünlü petrolcüler, TPAO’dan sonra Mobil Şirketinde buluşmuşlardı.

Çöl ortasında bir vahayı andıran o tesiste neler yoktu ki?

Yüzme havuzu, dinlenme mekanları vesaire vesaire.

Şimdilerde o petrolcülerin yerinde Çok Amaçlı Toplu Merkezi ve kurs atölyeleri var.

Devasa ağaçların küçük bir ormanı andırdığı o tesisin bahçesinde şimdi de Sosyal Yardımlaşma’nın hizmet binası yükseliyor.

37 Gün gibi bir sürede bu örnek mimarinin yapımını ALTI FN A.Ş. üstlenmiş.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün denetimindeki bu bina 2940 metrekarelik alanı kapsıyor.

Pandemiye rağmen çalışmaların durmadığı bu bina, 2 ay gibi bir sürede tamamlanacak.

En ücra semt olmasına rağmen belki de Fransız mimarisinin ilk kez uygulanacağı Batman’da tek bina Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın hizmet binası olacak.

Batman’da yeni yapılar yükselirken, farklı mimarilerle süslenen yeni yapıları görebiliyoruz.

Dar gelirlerinin ağırlıklı olduğu mahallelerde artık hizmet vatandaşın ayağına kadar getiriliyor.

Vakıf binası, uzun yıllar kiralık olarak bazı binalarda hizmet veriyordu. Şimdilerde ise kendi binasına kavuşacak olan ‘Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ kentteki binalar arasında en modern olanına sahip olacak.

Kalın sağlıcakla…

*Batman-Siirt çevre yolundaki Güngör Palas’ın açılışı görkemli geçti

*ÇATOM bahçesinde Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın modern binası yükseliyor