Gazetemiz Batman Çağdaş 2 Mart itibariyle 35 yıllık yayın hayatını doldurarak 36. yaşına giriyor. 2 Mart 1984 tarihinde başlayan serüven artık kendisini kabul ettirmiş, halkın sesi olmayı başarmış, yazdıkları ve çizdikleri ile gündem oluşturmayı başarmış bir durumda.

Batman yazılı basını ilk kez 1963 tarihinin ocak ayında okurları ile karşılaşmaya başlar. O zamanlar ilçe olan Batman günü koşulları çerçevesinde kendisini ifade etmeye çabalar. Tarihler 2 Mart 1984’ü gösterdiğinde rahmetli Enver Arslan gazeteyi çıkarma kararı alır.

Batman basın tarihinde güzide bir yeri bulunan Batman Çağdaş ile ilk tanışıklığımız 1987 yılının mart ayında başladı. İlk gazete dağıtıcılığı sonra gazetenin mutfağında farklı birimlerde görev aldım.

Sorun çok, problemler diz boyu ama idealist bakış açımız pembe rüyalar görmemizi engellemiyor. Sokak sokak dolaşıp kentin sorunlarını öğreniyor, kahvehane sohbetlerinden öğrendiklerimizi yöneticilere gazete aracılığı ile aktarmaya çabalıyoruz.

Ne iyi niyetimizden ne de çabamızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Herkesin bildiği doğruları söyleyip yazmak günün şartları içerisinde ne yazsan mutlak birilerine dokunur oluyor.

Güneydoğuda gazeteci olmak üzerine yazılar yazmaya başlıyoruz. Konu çok geçmeden ulusal basında da işlenmeye başlıyor ve Güneydoğuda gazeteci olmak terimi yaygınlık kazanıyor.

Olup biteni aktarmanın zorluğu kadar olup biteni doğru öğrenmek ve doğru aktarmak da zorlaşmaya başlıyor.

Herkesin can güvenliği nedeniyle evine çekildiği zamanlarda bile olan olayları öğrenme ve yazma işi gazetecilere kalıyor. Doğruyu bulma, doğruyu yazma ve doğruyu sürdürme mesele olmaya başlıyor.

Bütün bu süreçleri yaşayarak geçiren gazetelerimizden birisidir Batman çağdaş.

Hep acılar olmadı tabi sevinçlerimiz de oldu bu çatının altında.

Çekilen bunca eziyetlerin yalında arkadaşlarımız ödüllendirilence çekilenleri unutmaya çalıştık hep beraber. Hele gazetenin geçirdiği evreler tek başına övünç kaynağı olmaya yeter bence.

Dizgiden bugün ofset baskıya geçilmiş ise bunu için az emek sarf edilmediğini bilmek gerekir. Dizgiden ofsete- siyah beyazdan renkli yayına başlamak yaşanılan süreç ve imkânlar göz önüne alındığında ne kadar çaba sarf edildiğini de gösterir.

Batman Çağdaş artık bugün yerel basın alanında bir otorite. Bu otoritesi sadece Batmanda çıkan ilk günlük gazete olmasından kaynaklanmıyor. Demokratik çizgisi yayın ve yazar ekibiyle de bir otorite.

Bölgesel ve ulusal politikaları yakından takip eden, zamanında görüşleri ile olup biteni yorumlayan ve yorumları dikkate alınan bir gazete Batman Çağdaş.

Bunu biz değil seven sevmeyen herkes kabul etmektedir.

Batman çağdaş üstlendiği rolü yerine getirsin diye hiçbir fedakârlıktan çekinmeyen bir ekibin desteğini aldığını da belirtmek gerekmektedir.

Bizim gibi yazar arkadaşlarımızın neredeyse tamamı desteklerini maddi bir beklenti içerisinde olmadan sürdürmektedirler. Bu durum güç koşullarda yapmak zorunda olan yerel medyanın yaşamasına katkı sunmak anlamına da gelmektedir. Bunu sağlayan ise sevgi ve dayanışma duygusudur.

Hep beraber nice 36. yıllara...