*FOX TV'nin Çalar Saat program yapımcısı Gazeteci İsmail Küçükkaya, dün sabah konuk ettiği Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin, sanatı konuştu, Petrol’ün başkentini anlattı. Güneştekin, mütevaziliğiyle alanında yaptığı sanatsal çalışmaları anlatınca bir de anlamlı mesaj verdi: "Sanatla birçok şeyi inşa edebilirsiniz…"

*Güneştekin, 6 Aralık - 26 Ocak tarihlerinde 'Hafıza Odası' sergisini İstanbul-Mecidiyeköy'de sanatseverlere açacak. Dün de İstanbul'da ‘Batman Tanıtım günleri’ start aldı. Batman'da bazı il yöneticilerinin de yer aldığı 'Batman Tanıtım Günleri'ne İstanbul'daki gurbetçiler Yenikapı'ya akın edecek…

BİR SANATÇININ MEMLEKET TUTKUSU

Uluslararası sanatçı Ahmet Güneştekin, memleketi Batman'ı hemen her platformda anlatıyor. Şehrinin artık sanatla anılması için de büyük bir proje hazırlığında olan Güneştekin'i, dün FOX TV’de konuk eden gazeteci İsmail Küçükkaya idi.

Bir süre önce Küçükkaya’nın aralarında bulunduğu bir grup ünlü gazeteciyi Batman'da ağırlayan sanatçı yine Güneştekin'di.

Ahmet Güneştekin'in dünya çapında bir sanatçı olduğunun altını çizen gazeteci Küçükkaya, bakın neler diyor:

"Ahmet Güneştekin'in Viyana'daki sergisine katıldım. Bakü'deki sergisini de görmek isterdim. Gidemedim ama Güneştekin'in, Batman'da dünya çapında bir müze kurulmasında öncülük yaptığını biliyorum…"

Güneştekin, dünkü sohbette anlamlı mesajlar veriyordu:

"Korkunun düşmanı sanattır. Sanatla birçok şeyi inşa edebilirsiniz. Ben sosyal medyada yer alan biri değilim. Sadece sanatsal haberlerimi paylaşıyorum…"

Uluslar arası bir sanatçının mütevaziliği ve duruşunu takdir etmemek elde mi?

“BATMAN TANITIM GÜNLERİ BİR ŞANS…”

Batman Valiliği’nin 5-8 Aralık tarihleri arasında İstanbul-Yenikapı'da düzenlediği  'Batman Tanıtım Günleri'ne; Ahmet Güneştekin'in 'Hafıza Odası' Sergisine denk düşmüş.

Sanatçı Güneştekin, iki etkinliğe de Batmanlıları davet ediyordu:

 "Sergim 26 Ocak'a kadar İstanbul-Mecidiköy'de açık olcak. Batman Tanıtım Günleri de pazar gününe kadar sürecek. Bu hafta Batman için iyi bir şans. Herkesi sergim ile Batman Tanıtım Günlerine davet ediyorum. Batmanlılar  tanıtım günleri için Yenikapı'da..."

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Batmanlıları Yenikapı'daki tanıtım günlerine davet ederken; Güneştekin'in ‘Barış ve Demokrasi’den yana bir sanatçı olduğunun altını çiziyordu.

Güneştekin ile Küçükkaya'nın sohbeti doyumsuzdu ama süre sınırlıydı.

Güneştekin, ‘Batman Tanıtım Günleri’ için Küçükkaya'yı Yenikapı'ya davet ediyordu.

Büyük olasılıkla bu iki önemli sima da ‘Batman Tanıtım Günleri’ne katılacak.

MEMLEKETİNDEN HİÇ KOPMADI…

Kim ne dersen desin; Güneştekin doğup büyüdüğü bu coğrafyadan hiç ama hiç kopmadı.

Yıllar önce Güneştekin, fırça ve elleriyle sanata uzanan yolculuğa çıkınca; bu coğrafyada tarihi dokunun peşine düşmüştü. Mezopotamya’nın Şahmaran'ını  ekranlara taşımıştı. Tarihi Hasankeyf'ten Dara'ya kadar bu coğrafyanın güzelliklerine olan tutkusunu sanatıyla birleştiren Güneştekin, bu ülkenin dört bir yanındaki güzellikleri de paylaşmıştı.

Şimdi de Batman'a adını taşıyacak olan ‘Çağdaş Sanatlar Müzesi’ni memleketine kazandırmak için uğraş veriyor Güneştekin.

Dün sabah Güneştekin'i FOX TV ekranlarında izlerken, güzel bir sözünü buradan yansıtmadan geçemeyeceğim; "Türkçe, Arapça ve Kürtçe'nin konuşulması bir zenginliktir."

Güneştekin'in sanatsal çalışmaları ekranlara yansırken; o yıllar önce çizimleriyle bugünlere geleceğinin işaretini vermişti.

Ünlü edebiyatçı merhum Yaşar Kemal'in; "Mezopotamya'nın en iyi figürlerini Ahmet Güneştekin yapıyor" dediğinde; Güneştekin sanatsal çalışmalarının farkına varıldı. Biz, o’nu öğrencilik yıllarında yaptığı özgün çalışmalarıyla bugünlere geleceğini hissetmiştik.

Memleketine olan tutkusunu hemen her yerde dillendiren Güneştekin'in bir hayali daha gerçekleşmek üzere… Adını taşıyacak ‘Çağdaş Sanatlar Müzesi’ Batman Çayı kıyısına hayat verecek.

Batman'ın Uluslararası sanatçısı Ahmet Güneştekin gibi çok değerli bir sanatçısı var.

Bu şehirde güzel şeylerde oluyor.

İstanbul’da hafta sonuna kadar ‘Batman Tanıtım Günleri’ konuşulacak belki de… 

Ahmet Güneştekin'in İstanbul-Mecidiköy'deki 'Hafıza Odası' sergisi belki de hafızalardan hiç silinmeyecek…

Kalın sağlıcakla…