Batman kent girişi ile ilgili olarak kaleme aldığım eleştiri ve çözüm önerileri ile ilgili makalelerim/yazılarımın bir ciltlik kitap oluşturabileceğine inanıyorum.

Batman’ın tek şeritli, geceleri karanlık olan kent girişinden, orta refüj ve çevre düzenlemesine, yeşil dokudan mahrum utanç yolumuza o kadar çok dikkat çeken yazı yazdım ki, bunlar siz değerli okurlarımızın malumudur.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, bir yazıma cevap verip, aydınlatma konusunda Dicle EDAŞ’ı sorumlu gösterdi. Buna rağmen Dicle EDAŞ şirketinin üzerine gidilmedi ve hala kent girişimiz karanlığa mahkum durumda…

Şahsım ve Batman Çağdaş Gazetesinin Editörü Barış Arslan, Karayolları’nın Batman’a gereken hizmeti vermediğine dair eleştirilerimizi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a, en son basın toplantısında iletmiştik.

Son üç yılda onlarca haber ve yazı ile kentimizin bu ayıbına dikkat çekip durduk.

Bu kadar eleştiri ve dikkat çektiğimiz Batman kent girişine ilk kez bir Valimiz, Sayın Ekrem Canalp, ilgi gösterip alanı gezdiler.

İki hafta önce Valimiz Ekrem Canalp, Karayolları 9. Bölge Müdürü Savaş Bayındır, Karayolları 97. Şube Şefi Fehmi Değirmen ve Karayolları teknik elemanları ile birlikte sorunların odağı olan köprü başı ve kent girişinde incelemelerde bulundular.

**

**

Programını izleyememiştim ancak Valimiz adına yapılan ve Valilik resmi sitesinde de yer alan basın açıklamasına/habere son derece sevindiğimi belirteyim.

Vali Ekrem Canalp’ın basın açıklamasında; “Batman’a gelen insanlar da ilk giriş noktası olması nedeniyle Batman’la ilgili çok pozitif bir ilk intiba oluşturacaktır” ifadesi, benim yıllardır dikkat çekmeye çalıştığım çarpıcı bir gerçeği ifade ediyordu. İlk intiba çok önemli.

Köprüye ek köprü(yeni köprü) ve 7 kilometrelik duble yol için ihalenin önümüzdeki 21 Temmuz’da yapılacağını belirten Valimizin köprü başına kadar gitmesi, duyarlılığının göstergesiydi…

Çoktan olması gereken gelişmeyi, bazıları müjde olarak yorumluyor, buna katılmıyorum.

Bu, Batman’ın hakkıdır. Başka kentlerin girişleri ile ilgili yazılarımı biliyorsunuz.

Bakınız bu konuda son olarak ne yazmışım: Neden bu kentin girişleri mahrumiyeti yaşıyor?

Batman Karayolu Köprüsü’nden geçen atanmış ve seçilmiş il yöneticileri, bu acı gerçeğin farkında değiller mi? Kent girişinin aydınlatılması, genişletilmesi için hala bir adım atılmış değil. Hala kent girişi kapkaranlık…

Büyük otogar yakınlarına kadar ışıklandırma var. Köprü girişi, güvencede olması gereken su kuyularımızın bulunduğu yol çevresi bile kapkaranlık… (Batman-Malabadi yolunda yeşil doku ve belli oranda ışıklandırma var.)

Batman'a gelen Batman-Hasankeyf ile Batman- Beşiri yollarının şehre varan son 10 km leri tek yol ve bozuk. Son bir ayda Binatlı köyünden bu tarafa 3 trafik kazası yaşandı. Beşiri yolu sanayiden bu tarafa perişan, Diyarbakır tarafı Sinan'dan kent girişine kadar utanılacak durumda. Uzun süre kent girişlerine karanlık, yeşillik, orta refujlarin sahipsizligine dikkat çeken paylaşımlar yaptım, uyarıcı yazılar yazdım. Yeşillik cihetiyle bazı değişimlere vesile olduk. Ancak yolların bozukluğu ve kazalara davetiye çıkarması sorunu görmezden geliniyor. Batman-Diyarbakir köprü girişi ışıl ışıl olmalıydı. Kaç kere dikkat çektim ve örnek verdim, Adıyaman ve Urfa kent girişlerinden utanıyorum. Başka kentlerin 15 değil, 30. kilometresine kadar yeşillik, beton asfalt ve ışıklandırma var. ‘Batman Sahipsiz’ dedirtmeyin lütfen.

Başta Karayolları yetkilileri olmak üzere il yöneticilerimizi, seçilmişlerimizi, parti yöneticileri ve Milletvekillerimizi ve kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyorum.’

Bu yazıyı geçtiğimiz Nisan ayında, üç gün boyunca, ‘Karayolları ve Batman Kent Girişi’ yazımdan alıntıladım. Son yazımın linkini vereyim: https://www.batmancagdas.com/karayollari-ve-batman-kent-girisi-3-makale,15112.html

**

**

DİĞER KENTLERİN GİRİŞLERİ MÜKEMMEL…

‘Yani bu kadar sahipsizlik olmaz…

Bütün kentlerin girişi belki 20 kilometre boyunca yollarının orta refujları, sağ ve sol kenarları yeşil bir doku ile dikkat çekerken, Batman’a girişi geri kalmış ilçelerin bile girişlerinden daha kötüydü. Diyarbakır’dan sonra Adıyaman’a giderken de şehirlerin giriş ve çıkışlarını inceledim, fotoğraflar çektim. Yıllar önce de Adıyaman ve Şanlıurfa kent girişlerindeki yeşil dokuya dikkat çeken yazılar yazmıştım.

Aradan yıllar geçiyor, gerçekten Batman’a yakışmayan manzaralardan kurtulamadık…

Şanlıurfa’dan 30 kilometre boyunca geldiğimizde yol boyunca düzenli dikilmiş büyük ağaçlar ve tertemiz orta refujlar gerçeğine tanık oldum..

Bütün kentlerin giriş ve çıkışları özel beton asfaltla mükemmel görünümde iken, Batman’a yakınlaştığımızda yolun bozukluğu hemen dikkat çekiyordu…

Karayolları Genel Müdürlüğü, bu kente resmen üvey evlat muamelesi yapıyor…

Batman, bir petrol kenti ve ağırlıklı olarak siyah mahsül üreterek ülke ekonomisinin hizmetine sunuyor…

Batman’ın bütün coğrafyasında yüzlerce petrol kuyusundan elde edilen asfaltlar Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara dahil bütün ülkenin otoban yollarına serilirken, Batman’ın bundan diğerlere nazaran adeta mahrum bırakılması adalet mi? Neden bu kentin girişleri mahrumiyeti yaşıyor? Batman Karayolu Köprüsü’nden geçen atanmış ve seçilmiş il yöneticileri, bu acı gerçeğin farkında değiller mi?

Bu kentin Valisi, Milletvekilleri, atanmış ve seçilmiş parti yöneticileri, basını ile kentimize sahip çıkalım. Başımızı önümüze eğdirecek manzaraları hak etmiyoruz, bilelim. Duyarlı olunması dileğimle.’

https://www.batmancagdas.com/kentimizin-giris-yollari-makale,14800.html

Bu eleştirilerim ve çözüm önerilerim arşivde birer onur belgesi gibi duruyorlar. Valimiz Sayın Ekrem Canalp’ın yaptığı açıklama çok önemli. O açıklamaya inşallah yarın ki yazımda yer vereceğim.

Devamı yarın