*Batman Çayı, yörenin önemli akarsularından.  Çay ile birlikle Zillek suyu da değerli içme suyu kaynaklarından biri. Yakında Batman halkı, Zillek suyu ile buluşacak...

*Batman’ın 50 yıllık su ihtiyaç ihtiyacını karşılayacak bu projenin gerçekleşmesi de an meselesi. Bu yüzden o akarsuyun iyi korunması şart...

ÇAY KIYISI DA İMARA AÇILMALI
Batman çayı kıyısını en iyi koruma yöntemi ise kullanarak korumak.
DSİ’nin ıslah çalışmaları kapsamında yaptığı peyzaj çalışması şekillendi artık.
Çay yatağı kenarında turizm yatırımlarına da yer verilmeli.
Akarsuya hiçbir zarar vermeyecek bazı yatırımlar da o alana kaydırılmalı.
Batman’a nefes aldıracak ve halkın yararlanacağı tesisler de Batman çayı yatağına yapılmalıdır.
Şehrin ihtiyaç duyacağı tesislerin o çay yatağına öyle fazla zarar vereceğini sanmıyoruz.
Hatta bu akarsu; Batman’ın tanıtımına katkı verebilecek bir proje olabilir.
Çay yatağındaki kıyı şeridinin önemli bir bölümü yapılaşmaya açılmalı.
Dönümlerce geniş bir arazi kaderine terk edilmiş. Islah projesi kapsamında bu arazilerin çoğu değerlendirilebilir.
Çay yatağında günübirlik tesisler, tek katlı ahşap konaklama imkanı verecek evler yapılabilir.
Batmanlılar, yaz mevsiminde Dicle nehri kenarına ya da 150 kilometre uzaklıktaki Nusaybin-Beyaz suya gideceğine; çok yakınındaki Batman Çay’ından yararlanabilir…
Bizce bu konuda, abartıya kaçmadan o bölgede arazisi bulunanların durumları da gözetilerek; Batman çayı kıyısında da yeni bir imar çalışması yapılmalı...

 

*******

ŞEHİR DİLENCİ İSTİLASINDA
Son zamanlarda şehirdeki dilenci yoğunluğu, rahatsızlık sınırlarını aştı.
Çoğunlukla cami önlerini mesken tutan dilenciler, ana cadde ve sokaklarda da insanların yolunu kesip dileniyorlar.
Yetkililer her ne kadar bunlara yardım edilmemesi gerektiğini söylese de biz toplum olarak yardım için uzatılan eli geri çeviremiyoruz.
Biz verdikçe de, dilenenlerin sayısı artıyor.
Artık sokakta neredeyse dilenciden adım atamayacağız.
Bu dilenenlerin büyük çoğunluğu Suriyeli sığınmacılar.
Bazısı gerçekten ihtiyaç sahibi, büyük bölümü ise bunu bir iş olarak görüyor.
Belediyelerin, dilenenlere karşı hem zabıta yönünden, hem sosyal yönden çalışma yapması şart.
Anladığımız kadarıyla zabıta, zor kullanan şeklinde bir görüntü vermek istemiyor.
Ama bu işin bir çözümü olmalı.

****

OKURDAN GELENLER…
Batmanlı okurlarımız; sağ olsunlar, var olsunlar… Bu şehrin beklentilerine yönelik sorunları bu sütunlara aktardığımızda bize verdikleri destek yeter de artar.  Geçen hafta yazdıklarımızdan bize gönderilen birkaç mesajdan kesit;

Batman esnaf; “Arif  Arslan bey. Yaptığınız haberler gerçekten hepsi birbirinden değerli. Güney Raman çevre yolunda yurt binası, okul, AVM, Oteller ve Özel hastaneler için yetkililer bazı girişimler de başlatmalı.”

Berat Denizci: “Bu yatırımlarda Batman Çağdaş Gazetesinin büyük emeği oldu. Çünkü Batman’ın sağlık sorunları en iyi gören bir gazetecilik yapıyorsunuz. Halkımız adına çok teşekkürler. Sağ olun, var olun. Emeği geçenlere teşekkürler. Allah razı olsun.”

Hüriye Canlar: “Belediye, Güney Raman çevre yolunda artık çalışmalara başlanması lazım. Ara yollar, yeni stat çevresi ve hastane bölgesi için şimdiden alt yapıya yönelik yolar açılmalı.”

Batmanlı yurttaş: “Sayın Arif Arslan. Batman’a hizmet konularının takibi için size teşekkürler. Bu yeni 500 yataklı yeni hastane Batman’a en acil yatırım. Sayın Milletvekilimiz Ataullah Hamidi ve sayın Valimiz Ahmet Deniz’den Allah razı olsun. Hayırlı olsun.”

Ali Ab: “Özellikle caddelerde tabelalardan geçilmiyor. Bunların direklere asılması büyük bir kirlilik ve tehlike oluşturuyor. Gelişmiş ülkelerde böyle bir durum yok. Bazen bir direkte 5 ayrı tehlike saçan tabela var. Önemsiz gibi görünebilir ama bunların olmadığını düşünün. Teşekkürler sorunlara duyarlı Batman Çağdaş.”

Batman sevdalısı: “Batman'ın şu an mevcut Belediye Başkan vekilini canı gönülden kutluyorum. Batman, Batman olalı ilk defa bu kadar kısa bir zaman diliminde yoğun ve kesintisiz bir hizmet gördü. Allah kendisinden ve hizmete gönül verenlerden razı olsun. Kendilerinden, daha büyük hizmetler bekliyoruz.”

Genç Batmanlı: “Çalışmalar güzel. Bir de diğer şehirlerde olduğu gibi batman yazılı bir simge yazsalar. Batman parkın önüne yada Gülistan caddesi tarafında örnek : #BATMAN gibi :)”

Batmanlı sporsever: “Belediye, yeni stat civarında yollar da açmalı. Bu seferde yollar açılmadı diye bir sezon geçmesin.”

Bir vatandaş: “Demek ki istenirse hizmet yapılıyormuş. Sayın Başkanvekilim Allah size güç ve kuvvet versin. Batman sizinle gurur duyuyor.”