Batman çağdaş gazetesi 02.03.1984 tarihinde başlamış olduğu yayın hayatında 35 koca yılı aşarak günümüze kadar aralıksız yayın hayatını sürdürmüş gazetelerimizden biridir. Öncelikle Çağdaş gazetesine nice başarılı yıllar diliyorum.

Gazetemiz “Batman Çağdaş” yayın hayatının otuz beşinci yılına girdi. Dile kolay 34 yıldır aralıksız ilimizin ve bölgemizin sesi olmayı ısrarla sürdürüyor.

Çağdaş Gazetesi ile ilk tanışıklığımız 1987 yılında gazete satmakla başladı.O günden bugüne gazetenin her kademesinde çalıştım. Acı günleri de tatlı günleri de beraber geçirdiğimiz dönemler oldu. Bugün dönüp geriye baktığımızda ilimizde 34 yıllık bir sürecin değişik evrelerinde Çağdaş aracılığı ile görüşlerimizi kamuoyumuzla paylaştığımızı görüyoruz. Bizler yaşlandıkça gazetemiz Çağdaş deneyim sahibi, köklü bir gazete olarak büyümeye devam ediyor.

Sıkıntıları sadece yazarlar ya da muhabirler çekmiyor. Gazetenin sahibi ve yazı işleri müdürleri de sizin yazdığınız her yazının eleştirisel muhatapları.

1990 yılından bu yana birçok olay yaşandı. Birçok olumlu ve olumsuz gelişme kaydedildi. Basınımız ve özellikle gazetemiz bu tarihsel geçmişe şahitlik yapmaya devam etti. Olan olayları, yaşanan olumsuzlukları imkânlarını ve koşullarını sonuna kadar kullanarak tarihin tanıklığına yollamayı başarı ile gerçekleştirdi.

Batman çağdaş 34 yıldır bu halkın sesi olmak için, kulağı olmak için yayın hayatını sürdürmeye devam ediyor. Batman basınının bölgede yazılı basın alanında öncülüğünün sürdürülmesinde Gazetemizin rolü küçümsenemez.

İlimizin yazılı basınının yerel basın alanında çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. Birçok ile nasip olmayan bir gelişime sahibiz.

Olayları değerlendirme kriterleri de daha değişikti. O dönemlerde Gazetenin sahibi rahmetli Enver Arslan gazetenin demokratik yayın çizgisi nedeniyle en fazla baskıya maruz kalan kişisiydi. Bugünün şartlarına göre değerlendirildiğinde anlaşılmaya bilir ama o günün koşullarında sıkıntıların daha fazla olduğunu belirtmek gerekir.

Çağdaş o günlerin zor koşulları içerisinde ve yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen günümüze kadar yayınını çağdaş dünya anlayışı çerçevesinde sürdürmeyi başaran bir gazetemizdir. Politik yayın çizgisi konusunda da daima bir adım önde olmaya gayret göstermiştir. Aldığı ödüller ile de kendi kulvarında yabana atılmayacak bir gazete olduğunu ispatlamıştır.

34 yılı geride bırakan Çağdaş Gazetesine ve yayın ekibine nice başarılı yıllar diyorum.