Yıllardır hep savunduğumuz konuların başında yerli futbolcu/yerli sporcular yer alıyor…

Altyapıdan yetişen ve yerli sporcunun olduğu yerde başarı gelir. Bunu sporun hangi alanında bakarsak bakalım görebiliriz.

Petrolspor’un gençler ekibinde mücadele eden futbol takımı, Güreş, Voleybol, Basketbol, Hentbol ve Atletizm gibi spor branşlarda derece ve madalyalar kazanan Batman Petrolspor Kulübünün başarılı olduğu alanlar…


Herkesin çok iyi bildiği ama ne hikmetse kimsenin çözüm üretmeye yanaşmadığı sorundur. Bu kadar çok paranın harcandığı bu sektörde nasıl olur da böylesine duyarsız olunur anlamak mümkün değil.


Başarının temelinde neler var?


Yerli sporcu ve futbolcu.  Başarının mayasında bu varken Petrolspor yıllardır hep aynı hatayı yapıyor.  Yanlışta ısrar etmek ve direnmenin sonunda sokağa atılan paralar var…


Başaryı yakalayabilmenin ana yolu altyapıdır. Altyapı güçlü olmadıktan sonra dışarıdan gelen futbolcularla bile başarı uzun vadeli olmaz. Alt yapıya eğildikçe Petrolspor başarılı olacaktır.


Yerli futbolcuya zaman tanımak lazım. Bakın bu iş antrenör ve futbolcu değiştirerek olmuyor. Zihniyet değişmedikçe başarı gelmesi çok zor.


Bu arada "altyapıdan yetişen oyuncu" kavramına da bir açıklık getirmemiz gerekiyor. Futbola direkt sözü edilen kulübün altyapısında başlayan oyunculardır. Genç yetenekler keşfedilip spora kazandırılmalıdır.


Valimiz sayın Ahmet Deniz’in gençlerin ve sporun üzerinde titizlikle durduğunu biliyorum. Bu fırsatı kaçırmamamız gerekiyor.


Batmanlı çocuklara yer açmak lazım. Transferlerle bu işin yürümediğini hatırlatalım Petrolspor yönetimine...

* * *


Not: Bir dönem yazı işleri müdürlüğünü yaptığım Batman Petrol Gazetesi'nin yıldönümünü kutlar, gazetenin imtiyaz sahibi Nedim Arslan ve ekibine başarılar diliyorum.