HALAY VE ZILGITLARLA KUTLANDI
8 Mart Dünya emekçi kadınlar günü Batman’da halaylarla kutlandı. Kültür Mahallesi 8 Mart Kadın Parkı yanındaki alanda DEM Parti Batman İl Örgütü ve TJA Aktivistleri, ‘Kadın kırımına isyan ediyor, özgürlüğe yürüyoruz’ şiarıyla miting düzenledi. Mitingde DEM Parti Grup Başkan Vekili ve DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi ve DEM Parti İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz konuşma yaptı. Kürt sanatçı Xece’ ve kemençe grubunun da sahne aldığı kutlamalarda kadınlar halaylarla günlerini kutladı.
“BARIŞ MESAJINI DİLLENDİRECEĞİZ”
Kutlamalar öncesi alanda toplanan kalabalığa seslenen İl Eşbaşkanı ve Kadınlar günü tertip komitesi başkanı Songül Korkmaz; “Bizler tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyoruz. Biz biliyoruz ki kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez. Biz bu amaçla mücadelemize devam edeceğiz ve Öcalan'ın barış mesajlarını dillendirmeye devam edeceğiz” dedi. Daha sonra kitleye hitap eden Batman Milletvekili Zeynep Oduncu ise; “Bugünlere emekle geldik ve birçok kadın yoldaşımız bu uğurda yaşamını yitirdi. Öcalan, İmralı'da dört duvar arasında hep ‘Biz ve demokrasi istiyoruz’ diyordu ve bu barış sürecinde de isteğini barış ve demokrasi mesajını yineleyerekş. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun” diye konuştu.
KOÇYİĞİT; “BARIŞ ÇAĞRISINA
TAM DESTEK VERİYORUZ”
Programda son sözü alan DEM Parti Grup Başkan Vekili ve DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise yaşanan son sürece dikkat çekti. Koçyiğit, şunları söyledi; “Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollarla çözülmesi için Öcalan’ın yaptığı tarihi çağrıyı Batman’dan selamlıyoruz. Öcalan’ın barış ve demokratik toplum çağrısı aynı zamanda biz kadınlaradır. Bugün Kürt sorunun şiddetten arındırılması, çatışma zemininden çıkarılması, gerçek anlamda siyasi ve hukuki bir zemine çekilmesi aynı zamanda biz kadınların mücadelesinin önünü açacak ve mücadelemizi büyütecek bir hamledir. Yeni bir dönem başlasın diyor, yeni bir kapı aralamak istiyor. Barış için, eşitlik için özgürlük için ve demokratik bir ülke için hepimize çağrı yapıyor. Bu çağrının arkasında mıyız? Öcalan’ın bu çağrısına tam destek veriyoruz.”