**Batman’ın Hasankeyf ilçesi Palamut köyü (Xılbekur) yakınındaki suya düşen kardeşlerini kurtarmak için Ilısu baraj göletine giren 22 ve 25 yaşlarındaki iki kız kardeş boğularak hayatını kaybetti. Suya önceden giren iki kız kardeşi ise amcaları son anda kurtardı.

BARAJDA BÜYÜK ACI
Cumartesi sabahı 10.30 sıralarında Batman’ın Hasankeyf ilçesi Palamut (Xılbekur) köyü yakınındaki bahçelerinde piknik yapmak isteyen Taymur ailesi, barajda facia yaşadı. Kız kardeşinin suya düştüğünü gören 25 yaşındaki Fatma Taymur suya atladı. Fatma’nın ve diğer kardeşin suda çırpındığını gören aile fertleri de suya girdi. Feci olayda amca Masum Taymur, iki çocuğu sudan son anda kurtarırken, kardeşlerini kurtarmak için suya giren 25 yaşındaki Fatma Taymur ile 22 yaşındaki yaşındaki Evin Taymur, boğularak yaşamını yitirdi. Olay sonrası Batman Belediyesi Dalgıç ekipleri ve AFAD ekipleri, iki talihsiz kızın cenazesini sudan çıkardı.

KURBAN BAYRAMI İÇİN GELMİŞTİ
Kardeşini sudan kurtarmak için suya atlayan 25 yaşındaki Fatma Taymur’un, Kurban bayramı için Batman’a geldiği öğrenildi. 8 Aylık çocuğu olan Fatma ile 22 yaşındaki Evin’in ölümüyle aile büyük acı yaşadı. Cudi mahallesinde ikamet ettikleri öğrenilen aile, barajda yaşadığı facia ile yıkıldı. Otopsi için cenazeleri Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan iki talihsiz kardeşin ölümüyle yıkılan baba Metin Taymur; “Boğulmanın olduğu yere uzaktık ama koşup gidene kadar ağabeyim aile fertlerinden iki kişiyi kurtardı. Maalesef iki kız çocuğumun cansız bedeniyle karşılaştık. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Keşke suyun geçtiği bölgelere yakın yerlerde dalgıç ekipleri olsa. Büyük kızım bayramımıza gelmişti. Hayat bize zehir oldu. Acımız büyük” dedi. 

Editör: TE Bilişim