*31 Aralık’ı 1 Ocak 2021’e bağlayan gece Batman’ın göbeğindeki Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşanan feci olay, yeni yılın ilk gününde şehirde en çok konuşulan meseleydi. Bir baba ile annenin, kömür sobası mazgalından sızan karbonmonoksit gazı geride üç güzel çocuğu yetim bıraktı. O dayanılmaz acıyı manşetine tüm detaylarıyla taşıyan tek gazete yine Batman Çağdaş’tı…

*Evet hiç vakalar düşüyor diye haber olur mu? Olmaz… Çünkü ‘vakalar düşüyor’ denildiğini duyan dışarı çıkıyor. Sonra ailesi çıkıyor. Herkes bir birini görüp bunu yapıyor. Ardından da maalesef vaka sayısında artış oluyor. Bu mevsimde vakalar azalıyor gibi görünse de yine artacak…

DAYANILMAZ ACI
Batman Çağdaş’ın dünkü sürmanşetinde yürek yakan bir dram vardı.

“Dayanılmaz Acı” başlıklı haberde Atay çiftini ölüm, uykuda yakalamıştı.

Kömür sobası mazgalından sızan karbonmonoksit gazından yaşama veda eden Batmanlı 40 yaşındaki lokantacı Bereket Atay ile aslen Giresunlu 3 çocuk annesi 36 yaşındaki Hatice Atay’ın geride bıraktığı o canların bir birine sarılış fotoğrafı, yürek yaktı.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ilkokul ile ortaokul bölümünde eğitim gören Atay ailesinin dünya tatlısı Atay kardeşlerin, her şeyden habersiz o tebessüm dolu yüz ifadelerinin karesi yoruma bir şey bırakmıyor.

12 Yaşındaki Aslan Atay, Cumhuriyet’te Ortaokul öğrencisi.

10 Yaşındaki Süleyman Atay ise ilkokul bölümünde.

8 Yaşındaki Umut Atay ise henüz okulla buluşmamış.

Bir gün süreyle tedavi gördükleri hastaneden taburcu olan Atay kardeşler, baba anneleri Cahide Atay’ın yanına yerleşmiş…

Evet, yetim kalan o çocuklara el atmanın, yani yara sarmanın tam zamanı…

VALİ: “EKSİKSİZ YARDIM YAPILACAK”

Bu talihsiz olay herkesi üzdüğü gibi Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin’i de sarmıştı.

Sorunlara duyarlılığıyla bilinen Vali Şahin, dün Atay kardeşlere eksiksiz yardım yapılması için ilgililere talimat vermişti:
“Bu çocuklarımıza gereken yardım ne ise eksiksiz yapılacak...”

Vali Şahin’in talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri, mesainin ilk günlerinde soluğu ‘Atay Ailesi’ yakınlarının yanında almıştı.

Aramızdan sessiz-sedasız ayrılan Hatice-Bereket Atay çiftinin geride kalan o canlarına yardım elini uzatmak bir insanlık görevi.

Batman Çağdaş’ın özel haberinin ardından hayırseverler, gerek gazete idaresi gerekse de telefonlarımıza ulaşıp ‘yardıma’ hazır olduklarının altını çizdiler.

Batman Sebze-Meyve Hali Komisyoncular Derneği Başkanı Abit Taymur da Atay kardeşlere yardım için harekete geçen duyarlı vatandaşlardan biriydi.

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Zeki Yasak, yardım kampanyasının mesajını verdiğinde bir çok hayırsever üzerine düşeni yapmaya çalıştı.

Evet, Batman yeni yılın ilk gününde üzücü bir haberle sarıldı ama şimdi de dayanışmanın güzel hareketlerini sergilemesiyle Atay ailesinin yaralarını sarmaya çalışıyor…

*******

KORONA VAKALARI

Öncelikle, hiç vakalar düşüyor diye haber olur mu?

Olmaz…

Çünkü ‘vakalar düşüyor’ diye duyan dışarı çıkıyor.

Sonra ailesi çıkıyor.

Herkes bir birini görüp bunu yapıyor.

Bir de tabloya baktığımızda vaka sayısı artmış oluyor.

Vakalar azalıyor mu artıyor mu?

Azalıyor gibi görünse de maalesef bu kış mevsiminde yine artacak.

Vakaların artışı haliyle de ölümleri de beraberinde getiriyor demek.

Bunu unutmayalım.

Bir okurumuz yazmış;

“Bazıları biraz iyileşince maske takmayı bırakıyor. Sokağa çıkıyor.”

Evet yerinde bir tespit.

Dört günlük sokak kısıtlamasının ardından dün yine Turgut Özal Bulvarı’nda araç trafiği ve parklardaki insan kalabalığı artmıştı.

Biraz iyi haberler alınca gevşiyor ve kısıtlamaları takmıyoruz.

Üç kurala uymayınca yine vakalar artıyor.

Lütfen dikkat…

Biraz sabır…

Sağlıkla kalın…