Korona virüs salgınından bu yana Batman İl Sağlık Müdürlüğü’nün tüm personeli çok özverili bir şekilde görevinin başında… Dr. Hakan Pamukçu ve ekibi, korona virüsü salgınına karşı önlemlerin alındığı hemen her sağlık kuruluşunu denetliyor. İlçelerde alınan önemleri de yakından takip ediyor.

Karantina merkezine dönüştürülen 375 yatak kapasiteli Bölge Devlet Hastanesi’nde yeni polikliniklerin oluşmasında ekibiyle canla başla çalışan Dr. Pamukçu, tüm personeliyle alkışı hak ediyor.

Biz de onların bu özverili çalışmalarını kutluyoruz.

Korona virüsü mücadelesinde Batman’ın İl Sağlık Müdürlüğü ekibi, şu günlerde olağanüstü çalışıyor.

BATMAN’DA MANZARA

Karantinaya dönüştürülen Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde şüpheli hasta sayısı iki elin parmak sayısından az ama şu sosyal medya öyle bir abartılı rakamlar veriyor ki, herkesin moralini bozacak düzeyde.

Batman, sınırda bir il değil.

Tekirdağ, Edirne, Ağrı, Van, Şırnak ve Hatay gibi gümrük kapısının olmadığı bir İl olan Batman’ı neredeyse ‘Kritik İl’ler arasında yerleştirecek ne yazık ki bazı akademisyen ve uzmanların sosyal medyada yazdıkları moral bozucu.

Bunlara hiç ama hiç itibar etmemek gerekiyor.

Korona mücadelesinin kahramanları olan sağlık çalışanları, şu günlerde herkesi evde kalmaya davet ediyor.

Ancak her şehirde kurulan Pandemi Kurulu’nun bir sözcüsü olmalı ve gün gün ildeki vaka durumları ile genel gidişat konusunda kamuoyunu aydınlatırsa, bilgi kirliliği de ortadan kalkmış olur.

Bazen gerçek bilgiler açıklanmadığı için fısıltı gazetesinin sosyal medyada paylaştığı asılsız iddialar itibar görüyor.

Yetkililer bu sürecin şeffaf bir şekilde çok daha kolay idare edebileceğini görmeleri gerekiyor.

KAMPANYA BİR ADIM…

Korona virüs nedeniyle birçok yerde olduğu gibi Batman’da da işyerleri kapananların ihtiyaçlarının karşılanması için kampanya başlatılması yönünde istekler vardı. ‘Evde Kal’ çağrılarıyla evlerinde kalanların birçoğunun günlük yaşamlarını sürdürmelerinin giderek zorlaştığı ve acil olarak bir çalışma yapılması yönünde talep ağırlıklıydı.

Bu kampanya da bu zor süreçte bir adım olduğu unutulmamalı.

Kampanyaya Fernas Grubu, 3 Milyon TL ile katıldı.

“Biz bize yeteriz’ kampanyası başlatıldığı şu günlerde AK Parti Batman İl Başkanı avukat Akif Gür, dün telefonun ucundaydı. “Gün dayanışma gücüdür” diyen İl Başkanı avukat Gür, asıtlaşu mesajı verdi:

“Bu süreçte özellikle yevmiye ile çalışan vatandaşlarımız bir de eve ekmek götüremeyen vatandaşlarımız olacak. Bunun için de ‘Biz bize yeteriz Türkiye’ adı altında bir kampanya Cumhurbaşkanımız nezdinde başlatıldı. Ebetteki biz de teşkilat ve Belediye başkanları olarak bu sürece destek vereceğiz. ‘Biz bize yeteriz Türkiye’ kampanyasını nihai amacına ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Bütün sivil toplum kuruluşlarına, işadamlarına, hayırseverlere vatandaşlarımıza bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum. Biz bize ve birlik ve beraberlik içinde el ele tutuştuğumuzda, başaramayacağımız bir şey olmayacağını düşünerek ‘Biz Bize yeteriz Türkiye’ diyoruz.”

65 Yaş üstü yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanmasına önem verdiklerinin de altını çizen İl Başkanı avukat Gür, önemli bir ayrıntıya dikkat çekiyordu: “İlk etapta vatandaşlarımızın gıda ağırlıklı malzemelerini karşılayacağız…”

ŞEHİRDEN KISA KISA…

Batman, yağışlı bir günü geçirince cadde ve sokaklarda eski kalabalıklar yoktu.

Keşke yağış devam etse de sokaklar daha da tenhalaşsa.

Çarşamba günü diğer günlere göre daha tenha idi.

Kuyumcular çarşıları, 11.00 ila 16.00 saatleri arasında mesaideydi. Bazı kuyumcularda tek-tük müşteri vardı. Kuyumcular Derneği Başkanı Şehmus Kaplan, üyelerinin Cumartesi ve Pazar günleri kepenk kapattığını, diğer mesai günlerinde ise üyelerinin 5 saat süreyle işyerlerini açık tuttuklarının hatırlatıyordu.

Peron karşısındaki nöbetçi lokanta Botan işletmecisi Baki Akdemir, 15 kişilik ekibiyle işyeri ve evlere sadece ‘paket servis’ hizmeti verebildiklerine dikkat çekiyordu.

Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, her gün belirli saatlerde şube binasına üyelerinin sorunlarını dinlemeye geldiklerini açıklıyordu: “Türkiye genelinde geçen hafta 120, Batman’da ise 26 çalışanımız gönüllü olarak emekliliğe ayrıldı. Biz tek bir üyemizin bile emekliliğe ayrılmasından yana değiliz. Ancak biz bazı çalışanlarımızın da isteklerine karşı gelemeyiz.”

Korona mücadelesinde son notlar da bugünlük bu kadar…