Günlerdir yerel basınımızda, sosyal medyada 5 yaşındaki dünya tatlısı Ahmet ile ilgili haberler ve paylaşımlar dikkat çekiyor.

Batman Valiliği’nin de öncülük ettiği ve başlattığı bir yardım kampanyası ile ‘Beyincik Erimesi’ denilen hastalıkla boğuşan Ahmet’in yaşatılması için bir duyarlılık oluşturulmaya çalışılıyor.

Batman halkının, esnaflarının, öğretmen ve öğrencilerinin, vicdanlı vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerini takdirle karşılıyorum.

Twitter üzerinden ‘ahmeteumutolalım’ kampanyasının başlatılacağı yolundaki haberler sevindirici bir gelişmedir.

Bu konuda karınca kararınca katkı sunmak için bu değerlendirmeyi yapıyorum.

Bu meseleye duyarsız kalamam.

Kamuoyu duyarlılığı belki ülke yöneticilerini harekete geçirir diye düşünüyorum.

**

**

BATMAN SEFERBER OLDU

TOPLUMSAL DUYARLILIK!..

Küçük Ahmet’in yaşatılması için bir toplumsal duyarlılığa ihtiyaç vardır.

Bu duyarlılığın oluşturulması için medya desteği şarttır.

Türkiye geneline hitap eden önemli bir televizyon kanalında, canlı yayınlar yapılır, önemli şahsiyetler, varlıklı insanlar ve çok zengin iş adamları ekranlara çağrılırsa, belki büyük para bir gecede toplanabilir.

Bu ülkede bir milyon TL’yi çerez olarak harcayabilecek nice zenginler, kompradorlar vardır. Bunları harekete geçirmek, kazandıklarında yoksulların da hakkının olduğunu hatırlatmak gerekir.

Gazetemizde yer alan haber bilgisini değerli okurlarıma arz etmek istiyorum. İşte önceki gün gazetemizde yer alan küçük Ahmet ile ilgili son haber:

“Dünyada ender görülen NCL2 (beyincik erimesi) hastalığı pençesindeki Ahmet Çınar Abay için başlatılan kampanya çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz haftalarda Batman Valiliği’nin yardım kampanyası için komisyon kurduğu ve Vali Hulusi Şahin’in ilk bağışta bulunduğu ‘Beyincik erimesi’ hastalığı pençesindeki 5 yaşındaki Ahmet Çınar Abay için kentteki öğrencilerden vatandaşlara dek duyarlılık artıyor. Batman Lisesi, Fen Lisesi ve Gültepe Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal medyanın yanı sıra okulda gerçekleştirdikleri etkinliklerle kampanyaya destek sundu. 50. Yıl İlkokulundan bir grup minik öğrenci de dün yağışa rağmen Ahmet Çınar için başlatılan yardım kampanyasının hesap numaralarını içeren broşürlerin fotokopilerini kentin işlek noktalarındaki esnaflara dağıttı. Minik Ahmet için Batman’da kampanya farklı mecralara da taşınıyor. Birçok vatandaşın desteğiyle 11 Ocak Cumartesi günü 19.30’da ‘#ahmeteumutolalım’ hashtag ile toplu twit etkinliği gerçekleştirilecek. Ahmet Çınar’ın babası eğitimci İhsan Abay, vatandaşların duyarlılığı karşısında duygulandıklarını belirterek: ‘Kampanyaya kısa sürede büyük bir destek var. Tedavi masrafının büyük meblağlarda olması bizi karamsarlığa itmişti. Ancak Batman kamuoyunun büyük desteği bize moral oldu. Cumartesi günü twitter’da etkinlik gerçekleştirilecek. Öğrenciler başta olmak üzere duyarlılık gösteren herkese şükranlarımızı iletiyoruz’ diye konuştu.”

1 HAFTADA 200 BİN TL BAĞIŞ**

İYİ Kİ DUYARLI İNSANLAR VAR…

Haberin ayrıntılarında duyarlılık gösteren bazı okulların adını görüyorsunuz.

Emin olunuz sadece o okullarda duyarlılık için çalışmalar yürütülmüyor.

Öncelikle söz konusu okul yöneticilerini ve duyarlılık gösteren eğitimci ve öğrencilerini yürekten kutluyorum.

Ancak şunu biliniz birçok eğitim yuvasında kampanyalar yürütülüyor.

Önceki gün üniversiteye hazırlanan ve bir dershaneye giden kızımın küçük Ahmet için yardım talebine o kadar sevindim ki bilemezsiniz…

Dershanelerinde kampanya başlatacaklarını belirten kızım, “Baba bizler yarın bir kampanya başlatıyoruz. Küçük Ahmet için tüm arkadaşlarımız arasında para toplayacağız. Ayrıca kantinimiz bir haftalık kazancını bağışlayacak. Ardından yardım kermesi yapacağız” diye konuşunca, duyarlılığı beni duygulandırdı…

Çocuklarımın tümü arkadaş çevrelerinde bu konuda örnektirler, bunu her zaman gözlemliyorum.

Benden etkilenmiş olmaları nedeniyle Allah’a şükrediyorum.

Batman halkının yardımlaşma ve dayanışma konusunda duyarlılığı her zaman olmuştur.

Küçük Ahmet’in yaşatılması için başlatılan kampanyalar gelecek adına umut vericidir.

Sayın Valimizin ulusal yayın yapan TV kanalları ile iletişime geçmesinde yarar görüyorum.

Dilerim Rabbimden başarılı olur, onu yaşatır, ailesinin mutluluğuna vesile oluruz.

Şu unutulmasın; verilen mücadele, gösterilen çabalar insanlık adına önemlidir, anlamlıdır.

Acı çeken insanların sıkıntılarını yüreğimizin derinliklerinde hissediyorsak, insani açıdan duyarlıyız demektir. Rabbim şefkat, merhamet ve dayanışma duygularımızı köreltmesin