Belediyeden yapılan açıklamada, Zabıta Daire Başkanlığı'nın vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşması için ilgili kurumlarla yaptığı işbirliğinden trafiğe denetimlerine kadar çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Zabıta ekipleri, kent merkezinde ağır tonajlı tır, kamyon ve dorselerini park edenlere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Denetimde zabıta ekipleri, araç sahiplerine sözlü ve yazılı uyarıda bulunarak araçlarını yoğunluk olan bölgelerden kaldırması ve uygun otoparklara çekilmesi gerektiğini bildirdi. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1 Nisan 2024 ile 13 Ocak tarihleri arasında toplam bin 163 ağır tonajlı araç denetledi, 252 araca yasal işlem uyguladı.
Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanı Veysi Rüzgar, “Denetimlerimiz ağır tonajlıların özellikle belirlenen yerlerin haricinde trafiğin yoğun olduğu alanlarda parklarıyla alakalı olacak. Ağır tonajlıların zaten şehir içinde yoğun olan trafiği fazlasıyla aksattığı görüldüğü için ekiplerimiz sahada olacak. Trafikle ilgili 24 saat esaslı çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle şehrin belli bölgelerinde yoğunlaşmış trafiğin rahatlatılması amacıyla çekici vasıtalarımız çalışıyor" dedi.
Ağır tonajlı araçların cadde ve sokaklarda park edilmesinin yasak olduğunu hatırlatan Rüzgar, ağır tonajlı araçların uygun otoparklarda park edilmesi için araç sürücülerine uyarıda bulundu.