* Kanaat önderi ve hayırsever işadamı merhum Necat Nasıroğlu’nun adının, yeni stadyum ya da şehrin önemli bulvarına verilmesi yerinde bir karar olur. Çünkü, o değerli sima bu şehrin eğitimine de yatırımına da spor aktivitesine de her zaman katkısı oldu.
 

BATMAN’DA ‘NASIROĞLU’ YAŞATILACAK
Vefatının üzerinden üç hafta geçti.
Kanaat önderi ve hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’nun, isminin yeni stadyum ve şehrin bir caddesine verilmesi için duyarlı bir çevre kampanya başlattı.
Gerçekten bu şehrin son 50 yılında iş dünyasına ismini ‘hayırseverliğiyle’ yazdıran Necat amcanın adının şehrin önemli simgelerine ve caddesine verilmesi güzel bir davranış.
Ancak her yıl yüzlerce öğrencinin burs gördüğü eğitim vakfının yeni süreçte üstleneceği önemli bir misyonu daha olabilir.
Necat amcanın adının yaşatılması ve dar gelirlilere yönelik sosyal yardımların daha genişletileceği bir vakıf modeli de genişletilebilir.
Necat amca yatırımcılığı, eğitimciliği ve çevreciliği kadar da kimsesizleri de düşünen önemli bir simaydı.
Necat amcanın büyük çocukları Muzaffer ve Ferhat bey, babalarının şantiyelerde nasıl çalıştığını bilirler. Nasıroğlu ailesinin tüm fertleri, merhum Necat amcanın izinde gitseler; o’nu her yerde yaşatmış olurlar.
Batman’da Necat amcanın adının şehrin bazı figürlerine verilmesine yönelik başlatılan kampanya ya şehrin dört bir yanından destek var. Yeni sezonda açılacak yeni stadyuma Necat amcanın adı verilirse; ne güzel olur...

***

YENİ HASTANENİN REVİZYONU

500 Yatak kapasiteli Batman’ın yeni hastanesinin son durumunu Milletvekili Ataullah Hamidi, anlattı bize; “Batmanlıların bu yıl beklediği 500 yataklı yeni hastanemizin temelini inşallah atmış oluruz. Kalkınma Bakanı sayın Lütfi Elvan da bu konuda bize destek veriyor. Hastanenin 400 yatak kapasiteden 500 çıkarılması konusunda gerekli revizyonu sağlık Bakanlığına göndermiştik. Bu yatırımın artık gerçekleşmesi an meselesi. Bölgede sağlık üssü olan Batman’ın yeni hastanesinin temelini inşallah kısa sürede atmış oluruz.”

Yeni hastane kadar Tıp Fakültesi ve Dicle nehri üzerinde kurulacak köprü projesi üzerinde de duran Milletvekili Hamidi, hafta sonu çalıştaya konuk olan TBMM Başkanı Kahraman’a iki önemli projeyi dosya halinde sunduğuna da dikkat çekiyordu; “Rektörümüzün hazırladığı iki projeyi de Meclis Başkanımıza sunduk. Büyük olasılıkla bu iki projenin de müjdesini almış oluruz. Ancak asıl müjdeleri Cumartesi günü kongremize konuk olacak Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan bekliyoruz…”

Hafta sonuna kadar seçim bölgesinde olacak olan Milletvekili Ataullah Hamidi, Esentepe’de yapılacak külliye projesinden, eski stadın durumuna kadar birçok sorunun çözümü konusunda talepleri bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlattığını özetliyordu; “Bana kalırsa eski şehir stadının yeri amatör müsabakaların oynanacağı bir tesis olarak bırakılabilir. Çünkü Batman amatörlerinin de böyle tesislere ihtiyacı var. Güney Çevre yolundaki stadın da tamamlanması için geçen hafta Spor Bakanımıza çalışmaları sordum. Çim ve koltuklar için gerekli ödeneğin çıkarıldığını anlattı. Yeni sezonda inşallah Batman Petrolspor da 2. Lig’e çıkar, güzel bir açılış ve şampiyonlukla yeni stadımızı açmış oluruz…”

Hafta sonu Batman’da olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Batmanlıların merakla beklediği yeni müjdeler ve mevcut sorunların çözümüne yönelik mesajları şimdiden merak konusu.