*Evet, bir seçim süreci yaşıyoruz. Adaylar sahada… Bakıyoruz da çoğu, liderlerinin konuşmalarını tekrar ediyor, liderin gündemi neyse onun da gündeminde o var.
*Milletvekili adayları, bu şehrin geleceğinde hastane yatak kapasitesi, turizmi, tarımı, sanayisi ve eğitimini de konuşmalıdır…

ADAYLAR ‘BATMAN İÇİN’ NE SÖYLÜYOR?
Seçmen, lideri zaten fazlasıyla dinliyor.
Onların kopyasına ihtiyaç yok.
Biz adaylar “Batman için ne söylüyor?” o’nu öğrenmek istiyoruz.
Adaylar Batman için ne düşünüyor?
Bu şehirde inşaat sektörünün canlanması için ‘hava mania’ projesi için ne düşünüyorlar?
Batman Üniversitesi’ne Tıp başta olmak üzere diğer fakültelerin kazandırılması konusunda projeleri var mı?
Batman’ın hastane yatak sayısı/nüfus oranının Türkiye ortalamasının ne kadar altında biliyorlar mı?
Batman’ın geleceğinde turizmin, tarımın, sanayinin, eğitimin yeri ne boyutta olacak?
Evet…
Bekliyoruz sayın adaylar…
Batman için ne düşünüyorsunuz?

SEÇİME 24 GÜN KALDI
Seçime artık 24 gün kaldı. Son birkaç günde seçim hareketliliği dikkat çekiyor.
Siyasi partiler kendilerini son günlere saklıyorlar. Gözlemlediğimiz kadarıyla siyasi partilerin bu süreçte yaptıkları çalışmaları bugün ele almak istiyoruz;

AK PARTİ..
Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu günden bugüne seçim kampanyasını profesyonelce sürdürüyor. Birinci sıra adayı Ziver Özdemir’den, beşinci sıra adayı Ayla Işık’a kadar tüm adaylar ilçe lokallerine birlikte gidiyor. Ziyaretlerde adaylar arasındaki birliktelik dikkat çekici. Listeye girmeyen aday adayları da çevreleriyle birlikte son günlerde seçim lokallerinde boy göstermeye başladı. Sahada beş aday da var. Yarın Batman’a gelmesi beklenilen Başbakan Binali Yıldırım’ın katılacağı mitingin ardından AK Parti’nin adayları kaldıkları yerden her tarafı dolaşmaya devam edecek. Yarın Valilik kavşağında Başbakan Yıldırım’ın gerçekleştireceği mitinge odaklanan AK Parti’de seçim lokali sahur vaktine kadar açık.

HDP…
Şehirde geçen haftadan itibaren araç dolaştıran HDP de seçime erken start veren partilerden. HDP’nin seçim aracını cadde, sokaklarda görüyorsunuz. HDP Milletvekili adayları artık sahaya çıktılar, parti çalışmalarına katılıyorlar. Ve adayların ortaya koydukları performans da geçmiş seçimlerden biraz farklı. HDP’li adaylar farklı mahallelerde açtıkları lokallerde seçmenle bir araya geliyor. HDP, 20 Haziran’da miting gerçekleştirecek. 4 Haziran’da ise HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Batman’a konuk olacak.

CHP…
CHP Milletvekili adayları henüz ortalıkta görülmüş değil. Fakat partinin aracı Batman’ın cadde sokaklarını turluyor. Diğer partilerin adaylarına göre pek sesleri çıkmıyor. Kozluk eski Belediye Başkanı Ayhan Işık’ın liste başı olduğu CHP’de adayları merak eden seçmenler de yok değil. CHP’nin Batman’da seçim çalışmaları şimdilik yok gibi.

 

SAADET PARTİSİ…
Saadet Partisi’nin 1’inci sıra adayı eski Milletvekili Faris Özdemir, SP’de hava yaratmış. Özdemir’in başında bulunduğu SP’nin aday listesinde tanıdık simalar var. Saadet çatısı altında seçime giren adaylar, Özdemir’le mahalle ‘mahalle’ dolaşıp oy istiyorlar. Özdemir, seçimlerdeki tecrübesiyle çalışıyor. Özdemir ve SP’nin de kendine göre bir kitlesi var. 24 Haziran seçimlerinde Batman’da hareketli partilerden biri de Saadet.

 

MHP…
MHP’nin birinci sıra adayı Behçet Deniz de dün seçim bölgesi Batman’a geldi. 1999 seçimlerinde de MHP’den birinci sıra adayı olan Deniz, partisinin diğer adaylarıyla birlikte seçim çalışmasını yürüteceğini açıkladı. Çalışmalarını daha çok ev ve işyeri ziyareti şeklinde yapacağını açıklayan Deniz, “Ben de bu yörenin çocuğuyum. Milletvekili adaylarına başarılar diyorum. Bu bir yarıştır” diye mesaj veriyor.

BAĞIMSIZ ADAY GÖK…
Bu seçime erkenden hazırlanan bir politikacı da Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Aydın Gök. Daha önceki genel ve yerel seçimlerde Batman’dan aday olan Gök, ağırlıklı olarak sahada çalışıyor. Partisi HÜDA-PAR’ın Batman’dan Bağımsız Milletvekili adayı gösterdiği Aydın Gök de 24 Haziran seçimlerine iddialı hazırlanan isimlerden.