*2020 Yılına sayılı günler kaldı. Hafta sonu AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür ve yönetimiyle bir açılışta buluştuk. 2019’un değerlendirmesini yapan avukat Gür; “Biz ‘cek-cak’lı söylemlerden uzak kalıyoruz. Ancak şunu söyleyebilirim. En çok üzerinde durduğumuz 500 yatak kapasiteli yeni hastanemizin Resmi Gazete’de çıkmasını bekliyoruz” diyor…

*Kongre süreci ile Batman’ın diğer yatırımlarını da değerlendiren İl Başkanı Akif Gür’ün sohbetine ortak olan Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici de kadınların artık aktif siyasette yer almalarının zamanının gelip geçtiğini söylüyordu; “Batman’ın il, ilçe ve beldelerinde 24 bin kadın üyemiz var. Kadınların aktif siyasette daha etkin olmaları için de eşlerinden destek bekliyoruz…”

“ÖNCE YENİ HASTANE…”
Hafta sonu yağışlıydı. Çiftçinin yüzü gülüyordu.

Kuraklık endişesi içindeki çiftçi artık toprağın suya doyması ile rahat bir nefes almıştı.

Batman Park AVM’nin önünden geçerken kalabalık dikkatimizi çekti. El işi ürünlerinin sergilendiği o açılışı yapanların arasında AK Parti İl Başkanı avukat Akif Gür ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici de vardı.

Açılış sonrasında sohbet imkanı bulduğumuz iki Başkan içtenlikle sorularımıza yanıt veriyordu.

Hukukçuluğu ağır basan Başkan Gür, sözlerinin başında daha ‘yeni hastane’yle ilgili gelişmeyi sormadan anlatmaya başladı;

“Bu önemli yatırımı önemsiyoruz. Yaklaşık 2,5-3 yıl öncesinin meselesi maalesef bugüne kadar gecikti. Batman’ın yeni hastanesinin yapımı konusunda gerek Valimiz ve gerekse de Milletvekilimizin yoğun çabaları oldu. Yatak revizyonu konusunda her türlü girişimi yaptık. Artık bu kararın Resmi Gazete’de çıkmasını bekliyoruz. Mart ayının sonunda bitmesini beklediğimiz yeni Kadın Doğum Hastanesinin eski Devlet Hastanesi ile birleştirilip ‘Araştırma İhtisas’a da dönüştürülmesi yönünde Sağlık Bakanlığı’nın bize olumlu yönde görüşü oldu. Yine eski şehir bölgesi ve yeni şehri birleştiren SSK eski binasını DAL kapsamında Onkoloji ya da Kalp Damar Hastalıkları Hastanesine de dönüştürebilmenin gayreti içindeyiz.”

“TANITIM GÜNLERİ İYİ GEÇTİ”

Önceki hafta İstanbul-Yenikapı’daki ‘Batman Tanıtım Günleri’ için de bir parantez açıyordu Başkan Gür;

“Şu anda rakamı söylemek belki doğru olmaz ama aldığımız bilgilere göre; 393 bin ziyaretçinin Batman Tanıtım Günlerine geldiği ortadadır. İstanbul’da yaşayan 125 bin hemşehrimiz var. Demek ki ‘Tanıtım’a sadece Batmanlılar değil, İstanbul’da yaşayan farklı şehirdeki insanlarda katılmıştır. Eksiklikler olabilir. Bunları ilerdeki tanıtım günlerinde giderebiliriz. Kim ne derse desin, Batman Tanıtım Günleri bir şenlik havasında geçti. Yerel dinamiklerimizden tutun da yerel sanatçılara kadar farklı kesimler Batman Tanıtım Günlerine renk kattı.”

“2019’DA YATIRIMLARDAN NASİBİMİZİ ALDIK”
2019’u değerlendirirken Batman’ın tasarruf tedbirlerine nağmen eğitim başta olmak üzere Gençlik Spor ve diğer sektörlerde de arzu edilen yatırımı aldığının altını çiziyordu Başkan Gür.

Avukat Başkan Gür, Batman’da uçak seferlerinin kış mevsiminde arttırılmasına yönelik çabalarının da olduğunu anlatıyordu;

“Her soruna duyarlıyız. Sadece şehrimizde değil, diğer şehirlerde de yer yer uçak seferleri artıyor, yer yer düşüyor. THY Genel Müdürü ile Ulaştırma Bakanlığı’na uçak seferlerinin arttırılmasına yönelik görüşmelerimiz devam ediyor. 2020’nin ilk aylarında uçak seferlerinin artmasını bekliyoruz.”

Söz uçak seferlerinden açılınca Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici de devreye girdi;

“Uçak seferlerinin şehrimizde arttırılması için İl Başkanımızla birlikte her Ankara’ya gidişte bu sorunu dillendiriyoruz. İnşallah bunu yeni yılın ilk aylarında aşacağız. Geçenlerde Cumhurbaşkanımızla görüştük. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Batman’a davet ettik. Davetimize sıcak baktı. Programları biter bitmez mutlaka Batman’da ağırlayacağız ve Batman’da herkesin beklentisi olan Tıp Fakültesi’ni talebimizi de ileteceğiz .”

AK Parti İl Başkanı avukat Gür, Batman’da biriken açılışlar için davet ettikleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gezisinin yeni yılın ilk aylarında şekillenebileceğini söylüyordu;

“Cumhurbaşkanımız, Hasankeyf’in yeni yerleşim birimini, Millet Bahçesi, yeni stadyum ve bazı yolların resmi açılışını yapacak. 2020 Yılında Batman’da önemsediğimiz projelerden biri de Batman çayı ıslah projesi hızlandırılacak. Bu proje tamamlandığında Batman büyük bir nefes almış olacak.”

BİLİCİ: “24 BİN KADIN ÜYEMİZ VAR”
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici, kadının daha aktif siyasette rol alması için de AK Parti’nin diğer partilere göre daha önde olduğuna dikkat çekiyordu;

“Bölgemizde kadın siyasette arzu edilen yerde olmayabilir. Batman ve ilçelerinde 24 bin kadın üyemiz var. Bu sayıyı daha da arttırmanın gayreti içindeyiz. Siyasette kadının yeri olmalı. Çünkü kadın bir nefestir, bir sestir. Kadınları siyasette uzaklaştıran bir etken de maalesef eşleri oluyor. Oysa kadınlar siyasetin bir rengidir. Bakın ‘Yerli üretim-Milli tüketim sergisi’ adı altında bugün kadınlarımızın ürettikleri ürünleri stantlara taşıyoruz. Bu ürünlerde elde edilen gelirle kadınlar evlerinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Siyasette daha çok kadın görmek istiyoruz. Meclis’te temsiliyet oranının yüzde 17’lere çıkması partimizin kadına gösterdiği değer olmuştur.”

“YENİ PARTİLER GÜNDEMİMİZDE DEĞİL”
2019’un değerlendirme sohbetinde AK Parti İl Başkanı Akif Gür ile Mevlüde Bilici, belde ve ilçelerdeki kongre hazırlıklarına da dikkat çekiyorlardı;

“Balpınar Beldesinde bu ayın sonunda kongremiz tamamlanacak. 2020 Yılının Ocak ve Nisan ayları arasında ise ilçelerimizin kongre süreçleri tamamlanacak. İl teşkilatlarının kongreleri ise Haziran-Aralık 2020 arasında bitmiş olacak. Daha kongrelerimize uzun bir süre var. Bizler şimdiden kongrelerimizin bayram havası içinde geçmesi için çalışıyoruz. Gündemimizde yeni partiler yok. Şehrimiz ve Türkiye var. Kapımız herkese açık olacak. Bu parti çatısı altında olanların ikinci ajandası olmayacak, memleketle dertlenecek. Yeni partiler gündemimizde yok.”

Batman’ın 2020 yılında güzel yatırımlarla da anılacağının altını çiziyordu İl Başkanı avukat Gür;

“Batman tekstilde artık markalaştı. Burada 227 firmanın bünyesinde 20 bine yakın işçimiz var. Yine önümüzdeki yıl içinde Tarım-Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Batman’a yapılmasının kararlaştırıldığı Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin yeri kesinleşecek. Şu anda bu OSB için fizibilite çalışması yapılıyor. Şehrimizin istihdam ağırlıklı projelerinin de takipçisiyiz.”

Sohbetin son bölümünde Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Bilici, söz alıyordu;

“2020’nin Ocak ayında AK Parti’de 6. yılım olacak. Kadın Kolları’nda inanılmaz bir sinerji var. Olumlu tepkiler alıyoruz. Yeni partilere dönüp bakmıyoruz. Çünkü partimizin kadınlara her zaman pozitif ayırımcılığı var.”

Bir saat süren sohbette 2019’un değerlendirmesini yapan avukat Gür ve Bilici, 2020’yi iyimser bir gözle değerlendiriyorlardı.

Bugün de iktidar partisinin iki başkanının bu şehrin geleceğine dair görüşlerini sizlerle paylaştık.

Kalın sağlıcakla…